R. Javtokas dėl tėvo mirties neišvyko į Eurolygos rungtynes Berlyne | Kas vyksta Kaune

R. Javtokas dėl tėvo mirties neišvyko į Eurolygos rungtynes Berlyne

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai jau antradienį išvyko į Berlyną. Čia trečiadienį jų laukia Eurolygos „Top 16“ dvikova su ALBA komanda. Prieš kelionę į Vokietijos sostinę Žalgiris TV pakalbino du komandos įžaidėjus Luką Lekavičių ir Willą Cherry.

„Top 16“ etapo devintasis turas žalgiriečiams prasidės šiek tiek anksčiau, nes Berlyno „O2 World“ arenoje ketvirtadienį vyks pasaulio motokroso taurės varžybos. Po sekmadienio rungtynių su Klaipėdos „Neptūnu“ kauniečiai turėjo vos vieną treniruotę namuose bei dar porą kartų išbandys „O2 World“ arenos parketą.

Maža to, į svarbią išvyką „Žalgiris“ keliauja be dviejų priekinės linijos žaidėjų. Traumą vis dar gydosi Artūras Gudaitis, o pirmadienio vakarą visą komandą sukrėtė žinia, kad mirė Roberto Javtoko tėtis. Nors aukštaūgis supranta artėjančios dvikovos svarbą, tačiau komandos treneriai užjautė R.Javtoką ir suprato jo norą šią sunkią akimirką likti su artimaisiais.

Savo gretose nuostolių turės ir Vokietijos vicečempionai. Dėl traumos tikrai negalės rungtyniauti naudingiausias ir rezultatyviausias ALBA krepšininkas Jamelas McLeanas. Neaiškios ir 13 taškų pirmosiose rungtynėse „Žalgirio“ arenoje pelniusio Cliffo Hammondso galimybės išbėgti į aikštelę.

„ALBA neturi didelių žvaigždžių, bet žaidžia komandinį krepšinį. Savo namuose jie, žinoma, rungtyniauja geriau. Svarbiausia mums nepaleisti varžovų mačo pradžioje, ypač žaidžiant išvykoje“, – sakė „Top 16“ etapo debiutantas L.Lekavičius.

Daug šnekesnis buvo kitas Žalgiris TV pašnekovas W.Cherry. Pasidžiaugęs šiltėjančiais orais jis aptarė tiek „Žalgirio“ aukštaūgių, tiek kolegų įžaidėjų žaidimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA