Piliečiai rinkimuose atlieka pareigą | Kas vyksta Kaune

Piliečiai rinkimuose atlieka pareigą

R.Tenio nuotr.

Šiandien visoje Lietuvoje vyksta Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai. Kauniečiai taip pat keliauja atlikti pilietinę pareigą. Vyriausiosios komisijos duomenimis, Kaune balsavo per 40 proc. rinkėjų.

RINKIMŲ REZULTATAI GYVAI>>>

Šiais metais pirmą kartą Lietuvos istorijoje gyventojai gali išreikšti savo politinį pasitikėjimą kandidatais į mero postą, mat iki šiol miesto vadovą paskirdavo išrinkta taryba. Balsuojantys gauna du biuletenius: už partiją, kurią deleguoja į miesto tarybą ir už merą.

Kaune mero posto siekia 15 kandidatų.

ATNAUJINTA

Beveik pusė Kauno atėjo balsuoti. Vyriausiosios komisijos duomenimis, rinkėjų skaičius, lyginant su praėjusiais rinkimais, padidėjo. Kaune 91 apylinkėje iki 19 valandos balsavo 41,57 proc. kauniečių, turinčių balsavimo teisę. Didžiausias rinkėjų aktyvumas užfiksuotas Lampėdžiuose. 53 proc. šios bendruomenės rinkėjų išreiškė savo nuomonę rinkimuose.

Kauno rajone 48-iose apylinkėse apsilankė gerokai mažiau rinkėjų. Rajone balsavo 38,34proc. gyventojų. Daugiausiai rinkėjų atėjo į Akademijos apylinkę. Čia balsavo virš 60 proc. balsavimo teisę turinčių žmonių.

20 valandą uždarytos balsadėžės. Tikėtina, jog rinkėjų aktyvumas dar gali pakilti per vieną ar du procentus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA