Dovanojo naujus dūmų detektorius | Kas vyksta Kaune

Dovanojo naujus dūmų detektorius

Asociatyvi/ R.Tenio nuotr.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai kauniečiams dalino dūmų detektorius. Nemokamus įrenginius gavo tie, kurie jau buvo sukėlę gaisrą arba gyvena šalia asocialių kaimynų, todėl kyla pavojus, jog jie supleškins kitų turtą.

Kauno savivaldybė nupirko 161 dūmų detektorių, kuriuos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai nemokamai įrenginėja įvairiuose Kauno daugiabučiuose. Pasak akcijos organizatorių, dūmų detektoriai yra privalomi kiekviename bute, tačiau vargingiau gyvenantys žmonės neišgali jų nusipirkti, todėl kreipiasi į juos, kad pagelbėtų. Kiti kauniečiai yra sukėlę gaisrą savo namuose ir taip apgadinę tiek savo, tiek kaimynų turtą, todėl pateko į „juoduosius sąrašus“ ir prevencijos tikslais jų butuose įrengiami detektoriai.

„Tikiu, kad pagelbės, bet geriau, jog jo neprireiktų. Šiame name gyvenu jau penkis metus, tai buvo tik vienas gaisro atvejis, tačiau gerai, kad duoda, spėsim laiku išgirsti“, – kalbėjo kaunietis Jonas.

Jam pritarė ir kita kaimynė, nukentėjusi nuo kitos gyventojos aplaidumo ir sukelto gaisro. „Tokią akciją vertinu labai gerai, nes žmogui yra brangu pačiam tai įsirengti. Manau, kad paskutinis gaisras kilo dėl gyventojos kaltės, nes paliko kur nors žariją, dėl to pas mane išdegė sienos kraštas ir gerai, kad gaisrininkai per tą skylę visur pripurškė vandens, nes būtų viskas užsidegę“, – sakė šalia gyvenanti kaimynė Ona.

Viename bute buvo įrengtas vienas arba du dūmų detektoriai. Akcijos iniciatoriai paaiškino, kaip veikia įrenginiai, kaip juos išjungti, pravėdinti ir pan. Įrengti dūmų detektoriai kauniečius saugos net dešimt metų. Tikimasi, kad jie leis greičiau pajusti gaisro pavojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA