Iš Kauno išsiųsta parama pasieks nukentėjusius Ukrainos karius | Kas vyksta Kaune

Iš Kauno išsiųsta parama pasieks nukentėjusius Ukrainos karius

R. Tenio nuotr.

Šiandien iš Rotušės aikštės jau penkioliktąjį kartą išsiųsta parama į karo kamuojamą Ukrainą. Šį kartą labdara skirta vaikų namams bei nuo separatistų nukentėjusiems kariams.

Tarptautinis labdaros ir paramos fondas „Pagalbos sparnas“ jau penkioliktąjį kartą iš dosnių lietuvių surenka įvairią paramą. Daugiausiai surenkama drabužių.

„Šiuo momentu vežame drabužius į vaikų stovyklas, kur vaikai liko be tėvų. Taip pat vežame avalynę, kuri bus perduota Ukrainos belaisviams, kurie dabar laikomi kitoj teritorijoj“, – kalbėjo organizatorius A. Šimoniūtis.

Pasak organizatorių, lietuviai noriai aukoja. Patys prineša primegztų kojinių, jau nebenešiojamų drabužių ar avalynės. Kadangi tai jau ne pirma siunta, kuri keliauja į Ukrainą, organizatoriai palaiko ryšius su vietiniais gyventojais, kurie paprašo būtiniausių dalykų. Šioje siuntoje gabenamos ir detalės, skirtos suremontuoti vaikų stovyklos autobusiuką.

Be to, dėl bendradarbiavimo, surinkta labdara perduodama tiesiai į rankas. A. Šimoniūtis pasakojo, jog seniau daiktus palikdavo logistikos centruose, tačiau iš ten ne visa labdara pasiekdavo tinkamas rankas.

Šį kartą labdaros autobusas važiuos į Ukrainos sostinę, vėliau į Mariupolį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA