Saulius Paurazas: norisi palinkėti Kaunui pabusti | Kas vyksta Kaune

Saulius Paurazas: norisi palinkėti Kaunui pabusti

Archyvo nuotr.

Socialinį verslą kuriantis visuomeninio judėjimo „Vieningas Kaunas“ narys ir kandidatas į Kauno miesto tarybą Saulius Paurazas su „Kas vyksta Kaune skaitytojais pasidalino, kaip padeda vaikų namų globotiniams atrasti savo kelią bei kuriamą socialinį verslą.

-Kokį jūs matot Kauną, ar jums čia gera gyventi?

Manau, kad gera gyventi ten, kur jautiesi reikalingas, kur gali realizuoti savo sumanymus ir idėjas, kur gali dirbti, mokintis, augti − kur gali kažką duoti ir gauti. Kaunas tikrai patenka į tokių vietų sąrašą.

-Kaip jūs apibūdintumėte savo darbą, ar jus galima vadinti verslininku?

Iš dalies. Dabar Lietuvoje yra atsiradusi gan nauja šaka ‒ socialinis verslas. Tai verslas, kuris siekia ne pelno investuotojams, o naudos bendruomenei, už tai iš visuomenės gaudamas finansinę grąžą, kurią vėl investuoja į tą pačią veiklą. Socialinio verslo esmė nėra uždirbti daug pinigų, siekiamybė − nauda bendruomenei ir tam tikras uždarbis, svarbiausia proporcingumas vienas kito atžvilgiu.

Save priskirčiau prie tokio socialinio verslo atstovų. Man visada smagu vesti renginius, kurie praturtina žmones, suteikia jiems žinių ar „pakrauna“ teigiamomis emocijomis. Po renginio žmonės visuomet išeina linksmi, gerai nusiteikę. Ta gera nuotaika dalinasi ir su kitais – tad kas gali būti geriau?

-Kokius renginius organizuojate vaikų namų auklėtiniams?

Kartu su „Vieningo Kauno“ nare Aurelija Byčkoviene organizuojame renginius, skirtus lavinti vaikų (ir paauglių) profesinius ir socialinius įgūdžius.

Organizuojame susitikimus su įvairių profesijų atstovais − menininkais, verslininkais, amatininkais, mokslininkais, artistais ir pan. Jų metu vaikai ne tik semiasi konkrečios profesijos teorinių ir praktinių žinių, bet ir turi galimybę neformalioje aplinkoje pabendrauti su sėkmingais savo sričių specialistais, išgirsti jų gvenimo istorijas, sėkmės „receptus“, gyvenimo nuostatas bei kitus patarimus – kaip pasiekti tai, ko nori ir patikėti tuo, kas iš pirmo žvilgsnio atrodo neįmanoma.

Svarbiausias susitikimų tikslas − praplėsti vaikų akiratį. Tikimės, kad tai padės jiems kitaip įvertinti savo galimybes. Svarbiausia, kad vaikai suprastų, jog gyvenime yra labai daug pasirinkimų, kurie priklauso nuo jų pačių.

Tiesa, stengiamės daryti ne didelius pramoginius renginius, o susitikimus nedidelėse grupelėse. Geriau tegul ateina tik keli vaikai, tačiau motyvuoti, kurie tikrai nori išgirsti ir sužinoti. Mūsų tikslas – suteikti galimybes tiems vaikams, kurie nori augti ir tobulėti. Tikimės, kad jie savo pavyzdžiu užkrės ir kitus.

-Ar žmonės noriai atvyksta pabendrauti su vaikais?

Žinote, tikrai noriai. Dauguma jų po sutitikimo net patys dėkoja, kad suteikėme progą bent trumpam išlįsti iš rutinos ir padaryti, ką nors neįprasto − skirti porą valandų pokalbiui su vaikais. Per susitikimus jie patys padaro nemažai profesinių ir asmeninių atradimų: išeina iš savo komforto zonos, išgirsta įvairių klausimų, kurių patys sau niekada nebūtų sugalvoję užduoti. Taip pat ir savo profesiją pamato kitu kampu. Žmogus jaučiasi laimingas, padaręs gerą, nesavanaudišką ir be galo prasmingą darbą.

-Kas finansuoja tokius renginius?

Niekas. Yra daug geranoriškų žmonių, kurie prisijungia ir pasidalina patirtimi. Tai renginiai, kuriems nereikia skirti daug lėšų, didžiausia investicija ‒ laikas. Laikas, kurį skiriame mes, vaikų auklėtojai ir pašnekovai. Bet „grąžos“ gauname visi ir labai daug. Jos pinigais neįvertinsi. Tai reikia pajusti.

-Kaip dažnai organizuojate tokius susitikimus?

Stengiamės, kad per mėnesį įvyktų du arba trys tokio pobūdžio susitikimai. Tačiau tai, dar visai „šviežia“ iniciatyva: tokius renginius organizuojame dar tik pusmetį. Tačiau savo eilės jau laukia labai daug sumanymų. Kas iš to išeis – parodys laikas.

Palinkėjimas Kaunui!

Šiandien Kaunui norisi palinkėti tik vieno dalyko, kuris, manau, yra esminis – PABUSTI!

Labai norisi, kad kuo daugiau kauniečių nustotų gyvenę tik savo kieme ir pakėlę galvas virš savo kiemo tvoros apsidairytų plačiau. Šiandien Kaunui kaip niekada reikia miestiečių vieningumo, iniciatyvumo, pozityvumo ir aktyvumo. Iniciatvumo banga jau kyla, tad mums belieka tik pabusti ir prie jos prisijungti. Tik rūpindamiesi viešuoju interesu, galime sukurti tvirtą, stiprų, patrauklų miestą sau ir savo artimiesiems. Tad mano linkėjimas taip ir skambėtų – pabuskime ir kurkime savo miestą kartu!

Politinė reklama bus apmokėta iš Visuomeninio rinkimų komiteto “Vieningas Kaunas” kandidatų rinkimų agitacinės sąskaitos. Užsakymo nr. KV-20150115.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA