Užsimojo Kauną padaryti medicinos turizmo sostine | Kas vyksta Kaune

Užsimojo Kauną padaryti medicinos turizmo sostine

R.Tenio nuotr.

Kaunas, turėdamas geriausią medicinos infrastruktūrą Lietuvoje, neišnaudoja savo potencialo šioje srityje, tad siekiama pritraukti kuo daugiau turistų iš užsienio, kad šie gydytųsi būtent laikinojoje sostinėje.

Kaune praktikuoja 28 proc. visų Lietuvos gydytojų, o 10 tūkst. kauniečių rūpinasi vidutiniškai 107 medikai, tad tai yra didžiausias skaičius, lyginant su kitais miestais. Šiame mieste įkurtos didžiausios viešosios ir privačiosios klinikos, kuriose dirba žinomi gydytojai. Visgi, nors Kaunas pasižymi gerais medicinos rodikliais, čia gydytis atvyksta vos 2 proc. užsienio turistų. Taip yra todėl, jog Kaunas nepristatomas kaip medicinos turizmo miestas bei trūksta bendradarbiavimo tarp medicinos įstaigų.

Ko reikia medicinos turizmo vystymuisi?

JPP „Kurk Lietuvai“ atstovai, kuriantys medicinos turizmo plėtrą Kaune, tikina, jog pirmiausia reikia apjungti kuo daugiau medicinos įstaigų, kurios teikia įvairias paslaugas. Pasak projekto iniciatorių, išaugęs užsienio pacientų skaičius Kaune, tiesiogiai padidintų medicinos įstaigų pajamas, kas leistų labiau investuoti į paslaugų kokybę bei keltų paties miesto bendrą įvaizdį.

„Jei pavyktų iki galo įgyvendinti medicinos turizmo idėją, tai prognozuojama, jog 2022-aisiais metais Lietuva galėtų pritraukti apie 292 tūkst. sveikatinimo turistų ir uždirbti apie 83 mln. eurų“, – kalbėjo Turizmo plėtros poskyrio vedėja Inga Pažereckaitė.

Kauno medicinos turizmas labiausiai orientuotųsi į užsienyje gyvenančius žmones bei į emigrantus, kurie į šį miestą atvyktų gydytis. Projekto iniciatoriai įsitikinę, jog Kaunas tinkamas tuo, jog čia ne tik susitelkusios didžiausios medikų pajėgos, bet taip pat yra moderni technika, platus paslaugų spektras bei mažos paslaugų kainos.

Medicinos turizmo sklaida

Kaunas per metus pristatomas maždaug dešimtyje tarptautinių parodų. Prie įprasto miesto kultūrinio gyvenimo pristatymo prisidės ir medicinos paslaugų informacija. Planuojama, jog parodose bus dalinama vaizdinė medžiaga apie Kaune įsikūrusias medicinos įstaigas bei teikiamas paslaugas.

Taip pat plečiamas Kauno turizmo informacijos centro puslapis. Kadangi dauguma turistų būtent čia pirmiausiai kreipiasi informacijos apie miestą, tad internetiniame puslapyje jau galima rasti skiltį ir apie medicinos turizmą. Apie medicinos paslaugas bus galima rasti ir mobiliojoje Kauno miesto aplikacijoje. Tačiau, kol projektas dar tik pradedamas įgyvendinti, turistams ši sritis nėra išskirta į atskirą paveiksliuką ir tenka ieškoti aplinkiniais keliais.

Projekto iniciatoriai tikina, jog video klipas ženkliai prisidėtų prie šios srities veiklos. Jame galėtų atsirasti ne tik prie projekto prisijungusių įstaigų prisistatymas, bet taip pat ir modernios technikos demonstravimas bei pacientų pasisakymai. Tikimasi, kad visa vaizdo klipo idėja bus įgyvendinta per mėnesį.

Kol kas prie medicinos turizmo idėjos yra prisijungusios tik 7 medicinos įstaigos, tačiau planuojama, jog prisijungs gerokai daugiau ir bus galima išsamiau pristatyti Kauną kaip medicinos sostinę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA