Vilijampolės globos namus toliau krečia nelaimės: savaitgalį užspringo globotinė | Kas vyksta Kaune

Vilijampolės globos namus toliau krečia nelaimės: savaitgalį užspringo globotinė

Asociatyvi/DELFI.lt nuotr.

Žiauriu elgesiu su neįgaliais vaikais pagarsėjusiuose Vilijampolės globos namuose vėl nutiko nelaimė. Savaitgalį šioje įstaigoje mirė globotinė, kuri užspringo maistu.

Vilijampolės socialinės globos namų direktoriaus Lino Butkaus teigimu, šeštadienį įvykus nelaimei, buvo imtasi visų gelbėjimo priemonių, tačiau jos rezultatų nedavė. Fizinę bei protinę negalią turėjusios 26-erių metų globos namų gyventojos išgelbėti nepavyko ir ši ligoninėje mirė.

Internetinis portalas lrytas.lt praneša, jog pavardės nenorėjęs skelbti darbuotojas tikino, kad ši globotinė galėjo būti palikta be priežiūros, todėl ir įvyko nelaimė. Pasak jo, mergina nuolat į burną grūsdavosi maistą, tad maistas turėjo būti patiekiamas ne tik susmulkintas, bet taip pat ją nuolat turėjo prižiūrėti darbuotojai. Šio portalo žiniomis, mergina užspringo blynais.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog mėnesio pradžioje kilo skandalas, kuomet buvo paviešinta vaizdo medžiaga. Joje pateikiama, kaip Vilijampolės globos namuose elgiamasi su negalią turinčiais žmonėmis. Paviešintoje medžiagoje matyti, jog prieš neįgalų berniuką darbuotojai naudoja prievartą ir fiksuoja jį prie lovos. Šiuo metu vyksta tyrimas ir aiškinamasi įvykio aplinkybės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA