Sutriuškinęs „Juventus”, sekmadienį „Žalgiris” finale kausis su amžinais varžovais „Lietuvos rytu” | Kas vyksta Kaune

Sutriuškinęs „Juventus”, sekmadienį „Žalgiris” finale kausis su amžinais varžovais „Lietuvos rytu”

Visas rungtynes užtikrintai pirmavęs Kauno „Žalgiris“ žengė į LKF Didžiosios taurės finalą. Šeštadienį pusfinalyje žalgiriečiai nugalėjo Utenos „Juventus“ komandą 91:65 (31:19, 17:15, 21:14, 22:17). Sekmadienį 20.30 val. „Žalgirio“ arenoje kauniečių laukia finalas su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa.

Vos prasidėjus pusfinaliui turnyro šeimininkai tolimų metimų pagalba truktelėjo į priekį: dviem tritaškiais varžovus baudė Artūras Milaknis, vieną trijų taškų vertės metimą pridėjo komandos kapitonas Paulius Jankūnas – 9:0. Antrąjį kamuolį perėmęs Willas Cherry niekieno netrukdomas nuskuodė į puolimą ir pelnė du lengvus taškus iš po krepšio, baudas šaltakraujiškai sumetė A.Milaknis, o Utenos komandai taškus rinko vienintelis Rashaunas Broadusas (13:4). Puikiai mačą pradėjęs W.Cherry atliko prasiveržimą nepaisydamas pražangos, kamuolį į krepšį pamušė Vytenis Lipkevičius – 18:8. „Žalgirio“ puolimo lyderis – A.Milaknis smeigė trečiąjį tolimą metimą, o netrukus realizavo ir baudas (23:11). Kėlinio pabaigoje prabilo Artūras Gudaitis: aukštaūgis taškų sąskaitą atsidarė stojęs prie baudų metimų linijos, kiek vėliau perėmęs kamuolį patikrino lankų stiprumą bei rezultatyvų kauniečių ketvirtį užbaigė dar keturiais taškais – 31:19.

Antrajame kėlinyje po Siimo-Sanderio Vene rezultatyvių perdavimų dvitaškius įmetė Edgaras Ulanovas bei Artūras Gudaitis, tačiau įsibėgėjo ir „Juventus“ komandos krepšininkai – 35:27. Po Gintaro Krapiko minutės pertraukėlės tritaškį įskraidino Ovidijus Varanauskas (35:30), o kauniečių trijų minučių tylą nutraukė puikiai derinį išpildęs ir tolimą dvitaškį iš krašto tiksliai paleidęs A.Milaknis – 37:30. Dviženklę persvarą Lietuvos čempionams grąžino gražiai kamuoliu su komandos kapitonu dalinęsi W.Cherry ir R.Javtokas (41:30). Po penktojo W.Cherry perdavimo sėkmingą atkarpą tęsė P.Jankūnas, netrukus jau pats W.Cherry ėmėsi iniciatyvos ir nesustabdomu prasiveržimu, antrą kartą šiose rungtynėse, pelnė du taškus su pražanga (46:32). Prieš didžiąją pertrauką Jameso Andersono perdavimą dėjimu pavertė Robertas Javtokas ir „Žalgiris“ ilsėtis išėjo turėdamas keturiolikos taškų atsargą – 48:34.

Kaip ir mačas, taip ir trečiasis kėlinys prasidėjo A.Milaknio tolimu šūviu, kuriozinį dvitaškį atakos laikui baigiantis įmetė R.Javtokas – 53:34. Prie visų uteniškių bėdų techninę pražangą užsidirbo Simas Buterlevičius, o žalgiriečiams taškus toliau rinko A.Milaknio ir R.Javtoko tandemas (57:39). Perimtą kamuolį dviem taškais pavertė V.Lipkevičius, o nurimus aistroms ir esant solidžiam atotrūkiui rungtynes ištiko šioks toks sąstingis – 59:41.

Tiesa, tuo pasinaudoję uteniškiai surinko penkis taškus be atsako ir privertė minutės pertraukėlės prašyti G.Krapiką (59:46). Užsitęsusią šeimininkų tylą nutraukė į baudos aikštelę įkirtęs ir dėjimą po J.Andersono perdavimo atlikęs S.Vene, apsigynus estas dar kartą pademonstravo šuolio sugebėjimus – 63:46. Nusiėmęs kamuolį puolime dar du taškus rinko S.Vene, A.Gudaitis įspūdingai pūtė varžovo metimą, o bloką vainikavo žiūrovus iš vietų pakėlęs J.Andersono dėjimas, ketvirtį užbaigė taiklios A.Gudaičio baudos – 69:48.

Lietuvos čempionai apsukų nemažino ir ketvirtajame kėlinyje: keturiais taškais savo kraitį pildė S.Vene, nuo suolo pakilęs pasižymėjo ir Darius Songaila – 75:48. Savo žodį pagaliau tarė ir „Juventus“ krepšininkai (75:53), tuomet savo paties netikslų metimą taisė D.Songaila, iš vidutinio nuotolio pataikė Lukas Lekavičius – 79:55. Toliau varžovų gynyboje pasipriešinimo nesulaukė D.Songaila, po puikaus S.Vene perdavimo taškus rinko E.Ulanovas (83:57).
Likęs rungtynių laikas tebuvo formalumas: du tritaškius įsmeigė L.Lekavičius, dvitaškį pataikęs Vaidas Kariniauskas tapo dvyliktuoju kauniečių krepšininku pelniusiu taškus bei „Žalgiris“ nesunkiai prasibrovė į LKF taurės finalą – 91:65.

LKF taurės turnyro finale „Žalgiris“ sekmadienį vakare žais su amžinuoju priešininku Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda, kuri kitame pusfinalyje rezultatu 71:61 (22:20, 8:19, 27:17, 14:5) palaužė Šiaulių „Šiaulius“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA