Nacionalinį diktantą Kaune rašė ir antrokas, ir vicemeras | Kas vyksta Kaune

Nacionalinį diktantą Kaune rašė ir antrokas, ir vicemeras

Kas vyksta Kaune nuotr.

Šeštadienį Lietuvoje rašomas jau tradiciniu tapęs Nacionalinis diktantas. Rašytojos Lauros Sintijos Černiauskaitės tekstą „Pokalbis“ skaito LRT televizijos žinių vedėjas Marijus Žiedas.

Diktantas rašomas visose Lietuvos savivaldybėse, bibliotekose, mokyklose ir Lietuvos ambasadose užsienyje. Taip pat Ukrainoje, Kryme – pasitikrinti savo žinias susirinks Simferopolio lietuvių bendruomenė. Pasitikrinti kalbos žinias galima ir Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vykstančioje Vilniaus knygų mugėje.

Kaune rašyti diktanto susirinko pilna miesto savivaldybės salė. Tarp rašančių buvo galima išvysti įvairaus amžiaus žmonių. Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė egzamino koordinatorė Kaune Ilona Vitkauskienė, jauniausias dalyvis šiais metais – antrokas.

Tarp rašančių buvo galima pamatyti ir Kauno vicemerus. Tiesa, Stanislovas Buškevičius rašant diktantą jį tiesiog klausė, o Vasilijus Popovas su daugiau nei šimtu rašančių sekė kiekvieną diktanto žodį ir jį perteikė savo lape. Išbandyti savo raštingumo žinias į miesto savivaldybę atvyko ir viena „Vyturio“ mokyklos klasė.

„Nacionalinis diktantas – daugiau nei rašyba. Tai nėra kalbos žinių patikrinimo egzaminas. Pagarba ir dėmesys savo kalbai – tai ir pagarba savo istorijai bei savo valstybei“, – dar prieš renginį sakė Nacionalinio diktanto organizatorė Vytautė Šmaižytė.

Dėl raštingiausiojo vardo bus varžomasi keliose kategorijose – raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio. Įmonės, įstaigos ir organizacijos varžysis atskiroje grupėje „Lietuvos įmonės – už pagarbą lietuvių kalbai“.

Kaip ir pernai, diktantą bus galima rašyti namuose ir išsiųsti organizatoriams paštu iki vasario 23 dienos imtinai. Rašiusieji savarankiškai negalės konkuruoti dėl raštingiausiojo titulo.

Nacionalinio diktanto finalas bus rengiamas Vilniuje balandžio mėnesį. Jo tiksli data bus paskelbta vėliau. Finalo dalyvius atrinks lietuvių kalbos ekspertų komisija.

Nacionalinis diktantas rengiamas nuo 2005 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA