Policija skelbia nustačiusi abu žiaurias patyčias surengusius jaunuolius | Kas vyksta Kaune

Policija skelbia nustačiusi abu žiaurias patyčias surengusius jaunuolius

DELFI nuotr.

2015 m. vasario 18 d. tinklalapyje „Facebook“ sukurtoje socialinėje grupėje buvo patalpinta bei žaibišku greičiu kituose interneto šaltiniuose išplito vaizdo medžiaga, kurioje vaizduojamas smurtas prieš nepilnametį berniuką.

Paaiškėjus minėtiems faktams, Lietuvos Respublikos Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamentas pradėjo ikiteisminį tyrimą ir pavedė ji organizuoti bei kontroliuoti Kauno apygardos prokuratūrai. Policija nedelsdama ėmėsi tirti šio įvykio aplinkybes. Buvo surinkta ir išsaugota visa prieinama informacija, reikšminga nukentėjusiajam ir smurtautojams nustatyti. Taip pat kreiptasi į bendrovę „Facebook, Inc.“, siekiant užblokuoti prieigą prie minėto vaizdo įrašo. Šiuo metu filmuota medžiaga nebepasiekiama.

Netrukus po to, kai minėtas vaizdo įrašas paplito visuomenės informavimo priemonėse, buvo nustatytas šiame įraše užfiksuotas smurtą patyręs asmuo bei smurtautojai.

Įtarimai dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo ir dėl neteisėto laisvės atėmimo, atitinkamai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 140 str. 3 d. ir 146 str. 2 d., 2015-02-19 pareikšti 1996 m. gimusiam jaunuoliui, o 2015-02-20 – ir antrajam, taip pat gimusiam 1996 m. Pastariesiems paskirta ir kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą pagal LR BK 140 str. 3 d. baudžiama laisvės atėmimu iki dvejų metų, už neteisėtą laisvės atėmimą pagal LR BK 146 str. 2 d. baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA