Pavasarį kelininkai imsis daugiabučių kiemų ir įvažų: kurie bus tvarkomi pirmiausiai? | Kas vyksta Kaune

Pavasarį kelininkai imsis daugiabučių kiemų ir įvažų: kurie bus tvarkomi pirmiausiai?

Archyvo/ Kaunas.lt nuotr.

Šįmet didelės kelininkų pajėgos darbuosis ne tik Kauno miesto gatvėse, bet ir daugiabučių namų kiemuose bei įvažose į juos. Pastariesiems darbams numatyta 1,33 mln. eurų (4,6 mln. Lt). Planuojama, kad prioritetas bus teikiamas tų daugiabučių kiemams, kurių gyventojai finansiškai prisidės prie tvarkymo darbų.

„Kiemams ir įvažoms patvirtintas tikrai didelis biudžetas. Sutvarkyti pakankamai didelę įvažą, užimančią, pavyzdžiui, apie 500 kv. m plotą, kainuoja apie 14 tūkst. eurų. Todėl vien šįmet būtų galima sutvarkyti iki 100 panašaus dydžio įvažų ir kiemų“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis.

„Praėjusiais metais prioritetas buvo teikiamas toms įvažoms, kurios veda į ugdymo įstaigas – mokyklas ir darželius. Šįmet daugiau dėmesio skirsime tankiai apgyvendintuose rajonuose esančių daugiabučių namų kiemams ir įvažoms į juos“, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Pasak vieno iš savivaldybės administracijos vadovų R. Skilandžio, prioritetas bus skiriamas toms įvažoms ir kiemams, prie kurių prisidės patys gyventojai. Dar 2006 m. Kauno miesto taryba patvirtino tvarką, pagal kurią fiziniai ir pelno nesiekiantys ribotos civilinės atsakomybės juridiniai asmenys, prisidėję 30 proc. prie gatvių, įvažų ar kitų objektų tvarkymo, sulaukia 70 proc. savivaldybės paramos ir projekto įgyvendinimo.

„Kalbant paprastai, jei gyventojai susimeta bent trečdalį reikalingos tvarkymui sumos, tai tampa įsipareigojimu savivaldybei rasti kitus 70 procentų“, – pabrėžė R. Skilandis.

Praėjusiais metais tokiu pagrindu buvo sutvarkyta nemaža įvaža Raudondvario plente. Viešoji įstaiga „Ateities ekologija“ prie jos tvarkymo prisidėjo 5,7 tūkst. eurų. Likusią sumą skyrė Kauno miesto savivaldybė. Galimybėmis prisidėti prie įvažų remonto pastaruoju metu aktyviai domisi T.Ivanausko ir V.Ramanausko gatvių bei Sukilėlių prospekto gyventojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA