Smurto įrašas „Facebook“: rado paauglių daužytą nukentėjusįjį, tyrimas perduotas Kauno prokurorams | Kas vyksta Kaune

Smurto įrašas „Facebook“: rado paauglių daužytą nukentėjusįjį, tyrimas perduotas Kauno prokurorams

delfi.lt 2015/02/18 15:30

Tinklalapyje „Facebook“ sukurtoje socialinėje grupėje buvo patalpinta bei žaibišku greičiu kituose interneto šaltiniuose išplito vaizdo medžiaga, kurioje vaizduojamas smurtas prieš nepilnametį berniuką.

Policijos atstovai praneša, kad sužinoję apie įvykį nedelsdami ėmėsi tirti šio įvykio aplinkybes. Buvo surinkta ir išsaugota visa šiuo metu prieinama informacija, reikšminga nukentėjusiajam ir smurtautojams nustatyti. Taip pat kreiptasi į bendrovę „Facebook, Inc.“, siekiant užblokuoti prieigą prie minėto vaizdo įrašo. Šiuo metu filmuota medžiaga nebepasiekiama.

Netrukus po to, kai minėtas vaizdo įrašas paplito visuomenės informavimo priemonėse internete, buvo nustatytas šiame įraše užfiksuotas smurtą patyręs asmuo.

Paaiškėjo, kad įvykis trejų metų senumo.

Policija apklausė nukentėjusįjį asmenį. Įtariamųjų ratas policijai yra žinomas, aiškinamasi dėl kiekvieno iš asmenų veiksmų nukentėjusiojo atžvilgiu.

Kauno apygardos prokuratūroje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal 140 str. 3 d.

Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorai, reaguodami į socialiniame tinkle „Facebook“ plintančią filmuotą medžiagą, kurioje asmenys, atrodantys kaip nepilnamečiai, tyčiojasi iš aukos, nedelsdami pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.
Pasirodžius įtarimams, kad nusikalstama veika galėjo būti įvykdyta Šiauliuose, ikiteisminį tyrimą iš pradžių buvo pavesta atlikti Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorams. Tačiau operatyviai atlikus tam tikrus veiksmus policijos pareigūnams pavyko nustatyti nukentėjusįjį asmenį, tad ikiteisminis tyrimas perduotas atlikti Kauno apygardos prokuratūros prokurorams.

Už tokią nusikalstamą veiką Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 3 dalyje numatyta laisvės atėmimo bausmė iki dvejų metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA