Nacionalistams Kaune surengti mitingo nepavyko | Kas vyksta Kaune

Nacionalistams Kaune surengti mitingo nepavyko

R. Tenio nuotr.

Prieš NATO ir Europos Sąjungą nusiteikusiems nacionalistams Kaune propagandos paskleisti nepavyko. Visus pasisakymus užgožė kauniečių riksmai bei raginimai išsišokėliams keliauti namo.

Lietuvos nacionalistais save pristatantys žmonės susirinko prie Kauno Šv. Arkangelo (Mykolo) bažnyčios nešini plakatais „NATO go away“ (liet. NATO eik šalin) bei „Šalin kapitalistinę diktatūrą“. Susibūrimo organizatorius Žilvinas Razminas tikino, jog tokie mitingai reikalingi, kad žmonės būtų laisvi. Anot jo, šiuo metu Lietuva yra JAV ir Europos sąjungos nelaisvėje.

Į mitingą atėjo ir Kaune pagarsėjęs politikas Vytautas Šustauskas. Šis tikino, jog Lietuvai nėra reikalinga veltis į didžiųjų valstybių karus, todėl ir NATO nėra labai reikalinga. „Karo gali norėti tik šizofrenikai, kurie nelaikė automato rankose“, – pasisakė V. Šustauskas.

Tačiau kauniečiai neleido nacionalistams skleisti propagandos ir nuteikinėti žmones. Nacionalistų susirinko iki 15, tuo tarpu oponentų buvo gerokai daugiau. Vos marginalai pradėdavo kalbėti, kauniečiai juos peršaukdavo žodžiais „Lauk iš Kauno“. Nacionalistų priešininkai, nešini Lietuvos, Ukrainos, NATO ir JAV vėliavomis ne tik juos išvadino melagiais, bet taip uždainuodavo V. Kernagio dainą „Kolorado vabalas“.

„Mes esame prieš tai, jog kažkokia mažytė grupė rodytų, kad jie yra Lietuvos balsas. Tačiau Lietuvos balsas yra bendrystė su Europos sąjunga, o ne kažkokie V. Putino pakalikai. Mes jų negesinam, mes parodom, kad mūsų yra daugiau“, – pasisakė kaunietis Haroldas.

Lietuvos nacionalistai leidimo rengti eitynes Laisvės alėjoje iš Kauno savivaldybės nebuvo gavusi, tačiau policijos pareigūnai tikino, jog organizatorių iš mitingo neišves, mat jei dalyvauja iki 15 žmonių, leidimas nebūtinas. Be to, kauniečių, atėjusių pasisakyti prieš nacionalistus, buvo gerokai daugiau.

Nors ir be leidimo, marginalai pražygiavo labai nedidelę pagrindinės miesto gatvės dalį. Nuo soboro mitinguotojai nepasiekė nei A. Mickevičiaus gatvės, o ir jų plakatų nebuvo matyti, nes oponentai juos apsupo savais, kurie ragino neskleisti propagandos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA