Geriausioms Kauno įmonėms įteikti Verslo taurų apdovanojimai | Kas vyksta Kaune

Geriausioms Kauno įmonėms įteikti Verslo taurų apdovanojimai

Kaunas.lt nuotr.

Penktadienį Kauno rotušėje vyko Kauno miesto savivaldybės antrus metus iš eilės surengtų Verslo taurų apdovanojimų ceremonija. Verslo taurų statulėlės įteiktos dvylikai geriausiomis savo srityse pripažintų Kauno įmonių.

„Pernai įsteigti apdovanojimai tampa gražia tradicija, kurios metu apdovanojame įvairiose srityse lyderiaujančias Kauno miesto įmones. Džiaugiuosi, kad Kaune sparčiai daugėja skaidriai ir socialiai atsakingai dirbančių verslininkų, prisidedančių ir prie mūsų miesto gražėjimo. Nuoširdžiai linkiu nenustoti ieškoti naujų galimybių, prasmingos ir sėkmingos veiklos, gerų sumanymų, brandžių darbų ir energijos ambicingiausiems tikslams pasiekti“, – šventinės ceremonijos metu kalbėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Gauti šį apdovanojimą mums yra didelė garbė. Visada labai malonu būti įvertintiems už atliktus darbus, įdėtas pastangas. Džiaugiamės, kad savo veiklos plėtrai pasirinkome Kauną, kur gyvena darbštūs, atsakingi, informacinėms naujovėms imlūs žmonės. Savo veiklą Kaune pradėjom 2014 m. balandžio mėnesį ir sukūrėme nemažai naujų darbo vietų. Esu dėkingas Kauno vadovams, kurie supranta verslo poreikius bei palaiko įmonių vystymąsi. Labai svarbus yra suvokimas, kad verslas tiesiogiai prisideda prie miesto ir miestiečių gerovės”, – apdovanotųjų vardu kalbėjo bendrovės „Intermedix Lietuva“ vadovas Lukas Jankauskas.

Verslo taurų apdovanojimuose buvo išskirtos dvylika skirtingų nominacijų. Verslo tauras nominacijoje „Jaunimo proveržis“ atiteko mažajai bendrijai „Alovita“. Apdovanojimas už verslo ir mokslo sinergiją įteiktas bendrovei „Aurika“. Už svariausią indėlį į miesto biudžetą apdovanota bendrovė „Nemuno vaistinė“.

Verslo tauras „Metų plėtra“ atiteko akcinei bendrovei „Freda“. Įvertinimo už verslo ir aplinkos darną nusipelnė UAB „Gerovė“. Verslo tauras už tarptautinio verslo plėtrą Kaune atiteko bendrovei „Intermedix Lietuva“.

Už miesto įvaizdžio kūrimą apdovanota bendrovė „Kautra. Verslo tauras už socialiai atsakingą verslą atiteko AB „Lytagra“. Už lietuviško kapitalo investicijas įvertinta bendrovė „Serfas“. Verslo tauru už pasiekimus informacinių technologijų srityje apdovanota bendrovė „TeleSoftas“. „Dosniausiu darbdaviu“ pripažinta AB „Kauno tiltai“, tuo tarpu Verslo tauras už Kauno verslo tradicijų puoselėjimą įteiktas bendrovei „Žagaras“, valdančiai daugiau nei tris dešimtmečius Laisvės alėjoje veikiančią „Spurginę“.

Verslo tauras „Jaunimo proveržis“ – MB „Alovita“
MB „Alovita“ komandos sukurtas ir užpatentuotas slaugos lovos prototipas buvo pristatytas tarptautinėje parodoje „Life Sciences Baltics 2014”. Idėja sulaukė teigiamų atsiliepimų ir pirmųjų potencialių klientų susidomėjimo. Pirmasis lovos prototipas buvo padovanotas kauniečių šeimai auginančiai neįgalų sūnų. Šiuo metu yra kuriama patobulinta lovos versija.

Verslo tauras už verslo ir mokslo sinergiją – UAB „Aurika“
UAB „Aurika“ – pirmaujanti fleksografinė spaustuvė Baltijos šalyse – pakuočių ir etikečių gamintoja. Bendrovė savo veikloje remiasi Taupiąja valdymo sistema (vad. LEAN filosofija), taiko Apribojimų teorijos (TOC) metodikos principus, besiremdama žiniomis, nuolat tobulina vykstančius procesus, diegia inovacijas. Tobulindama gaminius, įmonė dirba su Lietuvos ir Didžiosios Britanijos tyrimų laboratorijomis. Moderniausios ir pažangiausios spaudos pramonės technologijos leidžia įmonei gaminti ypač aukštos kokybės gaminius.

Verslo tauras už indėlį į miesto biudžetą – UAB „Nemuno vaistinė“
UAB „Nemuno vaistinė“ – 1991 m. įkurta bendrovė, užsiimanti vaistų, farmacijos ir kitų prekių prekyba. Nuo 1999 m., sukūrus „Camelia” prekinį ženklą, „Nemuno vaistinės” pradėtos vadinti „Camelia” vardu. Šiuo metu „Camelia” vaistinių tinklą sudaro daugiau nei 300 vaistinių visoje Lietuvoje, iš jų 41 – Kauno mieste. Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis UAB „Nemuno vaistinė“ pernai buvo antra Kauno mieste registruota įmonė pagal į biudžetą sumokėtą gyventojų pajamų mokestį. 2014 m. UAB „Nemuno vaistinė“ į biudžetą sumokėjo 6,9 mln. Lt gyventojų pajamų mokesčio.

Verslo tauras „Metų plėtra“ – AB „Freda“
AB „Freda“ – seniausia šalies baldų pramonės įmonė, savo veiklą pradėjusi nuo 1880 m. sausio 25 d. kaip lentpjūvė. Dabartiniu vardu bendrovė įregistruota 1992 m. vasarą ir šiuo metu yra viena iš moderniausių ir geriausia įranga apsirūpinusių baldų gamintojų Lietuvoje. Jau keletą metų visa AB „Freda“ gaminama produkcija realizuojama per pasaulinį baldų ir aksesuarų prekybos tinklą IKEA.

Įmonės vadovybė didelį dėmesį skiria ilgalaikiams santykiams su kiekvienu įmonės darbuotoju plėtoti, skatina komandinį darbą, dalijimąsi savo žiniomis bei norą tobulėti. 2014 m. AB „Freda“ perorganizavo gamybą į 4 pamainų nenutrūkstamą ciklą ir priėmė į darbą daugiau nei 200 naujų darbuotojų, pagrinde – jaunų ir neturinčių patirties darbo rinkoje žmonių, kuriuos pati apmokino ir įtraukė į gamybos procesą. „Sodros“ duomenimis, šiuo metu AB „Freda“ dirba virš 670 darbuotojų.

Verslo tauras už verslo ir aplinkos darną – UAB „Gerovė“
UAB „Gerovė“ viena pirmųjų Lietuvoje pradėjo plastikinių pakuočių gamybą ir savo veiklą skaičiuoja nuo 1991-ųjų metų. Šiandien ji yra viena stabiliausių ir didžiausių plastikinių pakuočių gamintojų ne tik vietinėje rinkoje, bet ir Baltijos šalyse, o plataus asortimento produkcija tiekiama klientams ne tik Baltijos šalyse, bet ir visoje Europos Sąjungoje. Jau trečius metus bendrovė savo maišeliais šiukšlėms remia akciją “Mes Darom“. Įmonės misiją atspindi šūkis – „Už žalią švarą!“ Bendrovės tikslas – kad kuriami produktai mažiau kenktų aplinkai, kurtų didesnę vertę bei patogumą klientams ir skatintų ekologišką gyvenseną.

Verslo tauras už tarptautinio verslo plėtrą Kaune – UAB „Intermedix Lietuva“
Pernai Kaune oficialiai atidarytas JAV sveikatos apsaugos technologijų ir paslaugų milžinės „Intermedix Corporation“ paslaugų centras. Kompanija turi atstovybes 27 JAV miestuose, o Kaune įkurtas padalinys – pirmasis Europoje ir apskritai už JAV ribų. Į Kaune atidarytą centrą kompanija investavo 17,5 mln. Lt, čia iš karto įkurtos 205 darbo vietos, o per artimiausius metus planuojama išsiplėsti iki 500 darbuotojų.

Verslo tauras už indėlį į miesto įvaizdžio kūrimą – UAB „Kautra”
UAB „Kautra“ yra viena didžiausių Lietuvos keleivių vežėjų. Įmonė veža keleivius 173 maršrutu Lietuvoje ir užsienyje, joje dirba apie 550 darbuotojų.

Pernai UAB „Kautra“ grįžo į miesto viešojo transporto sistemą, kai laimėjo Savivaldybės paskelbtą konkursą organizuoti maršrutinius taksi. Bendrovė ne tik išlaikė aukštus savivaldybės iškeltus reikalavimus, bet ir pati įdiegė nemažai papildomų priedų, gerinančių keleivių aptarnavimo kokybę ir vizualinį patrauklumą. Senuosius mikroautobusus Kaune pakeitė nauji žemagrindžiai automobiliai, pritaikyti keleivių patogumui. Kaunas tapo pirmuoju miestu Lietuvoje, kur keleiviai naudojasi tokiais moderniais ir patogiais maršrutiniais taksi.

Verslo tauras už socialiai atsakingą verslą – AB „Lytagra“
AB „Lytagra” įkurta 1945 metais ir sėkmingai tęsia veiklą iki šiol. 1992 metais įmonė buvo privatizuota, atlaikė ekonomikos pokyčių išbandymus ir perorientavo veiklą, kuri šiandien atitinka šiuolaikinių technologijų ir rinkos poreikius.

AB „Lytagra“ yra daugelio miesto renginių, taip pat Kauno „Žalgirio“ ir Lietuvos zoologijos sodo rėmėja.

Verslo tauras už lietuviško kapitalo investicijas – UAB „Serfas“
UAB „Serfas“ įkurta 1994 metais kaip statybos medžiagų ir metalo produktų prekybos įmonė. Bendrovę įkūrė tėvas ir sūnus – Tautvydas ir Saulius – Valuntos, atsižvelgdami į savo asmenines žinias ir tuometinės rinkos poreikius. Vieninteliu įmonės darbuotoju tuo metu buvęs Saulius Valunta iki šiol dirba bendrovės direktoriumi, o įmonėje šiuo metu dirba 120 darbuotojų.

2014 m. UAB „Serfas“ Kaune, Technikos gatvėje, supirko septynis apleistus sklypus ir pastatė naują 2600 kv. m armatūrinių tinklų gamyklą. Ši plyno lauko investicija bendrovei kainavo 15 mln. Lt.

Verslo tauras už pasiekimus informacinių technologijų srityje – UAB „TeleSoftas“
UAB „TeleSoftas“ yra pirmoji mobiliųjų programėlių kūrimo bendrovė Lietuvoje. 2003 m. kukliame bendrabučio kambaryje veiklą pradėję keli Kauno technologijos universiteto studentai po kelerių metų subūrė rimtą programuotojų komandą. Šiuo metu pagrindinę įmonės būstinę Kaune įkūrusi bendrovė turi atstovybes Dubajuje, Ciuriche ir San Franciske, ir kuria mobiliojo ryšio sistemas didžiausioms pasaulio bendrovėms.

Verslo tauras „Dosniausias darbdavys“ – AB „Kauno tiltai“
AB „Kauno tiltai” yra didžiausia transporto infrastruktūros statybos bendrovė Baltijos šalyse. Nuo savo veiklos pradžios 1949 metais bendrovė pastatė daugiau kaip 100 tiltų ir viadukų, nutiesė ir rekonstravo daugelį kelių visoje Lietuvoje. „Sodros“ duomenimis 2014 m. AB „Kauno tiltai“ mokėjo didžiausius atlyginimus Kauno mieste – vidutinis atlyginimas bendrovėje siekė 4058,55 Lt.

Pernai AB „Kauno tiltai“ buvo apdovanota Verslo tauru už indėlį į miesto gerovę, kaip didžiausią bendrą projektą su Savivaldybe vykdanti bendrovė. Džiaugiamės, kad šiais metais bendrovė tapo ir Kauno lydere pagal mokamą darbo užmokestį.

Verslo tauras už Kauno verslo tradicijų puoselėjimą – UAB „Žagaras“
Ši įmonė kur kas labiau žinoma kaip Laisvės alėjos „Spurginė“. Prieš daugiau nei tris dešimtmečius atidaryta kavinė sovietmečiu priklausė tuometiniam Kauno restoranų ir kavinių trestui. Po Nepriklausomybės atkūrimo keturios „Spurginėje” dirbusios darbuotojos nusprendė sutelkti savo santaupas, įkūrė UAB „Žagaras” ir taip tapo naujosios-senosios kavinės bendraturtėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA