Žiemą iš kiemo padėjo išvaryti velniai ir raganos | Kas vyksta Kaune

Žiemą iš kiemo padėjo išvaryti velniai ir raganos

R. Tenio nuotr.

Tūkstančiai žmonių susirinko į Rumšiškes išvaryti žiemą iš kiemo ir pasitikti gaivų pavasarį. Persirengėliai Užgavėnių šventėje ne tik varžėsi, kuris stipresnis, bet taip pat ir vaišino skaniais blynais.

Tradiciškai į Liaudies buities muziejų susirenka ne tik žmonės, bet ir įvairūs personažai, kurie stengiasi pasilinksminti ir juoku išvaryti žiemą. Šiemet ypatingai gausu raganų, čigonų, velnių ir kitų siaubūnų, kurie pasidarytomis kaukėmis stebino praeivius. Į blynų šventę susirinko per 150 įvairiausių kaukių, tad komisijai teko gerokai paplušėti, kol išrinko geriausią.

Raganos stengėsi žiūrovus sužavėti pasakymais, jog jos užbūrė, kad šiandien Rumšiškėse būtų geras oras. O ir tikrai galima patikėti, kad visi susirinkusieji išvijo šaltuką iš kiemų, nes visą dieną saulutė maloniai šildė ir kvietė dar labiau šypsotis. Visgi, nepaisant to, jog raganos pasirūpino pavasariu, geriausia kauke pripažintas arklys, kuris į Užgavėnių šventę ristele atbėgo net iš Žemaitijos.

Lankytojai galėjo dalyvauti įvairiuose žaidimuose: čiuožti slidėmis ant žolės, pjauti malkas ar išbandyti jėgas estafetėse. Kokios Užgavėnės be Lašininio ir Kanapinio, kurie kaip ir kasmet kovojo su maišais, kas toliau valdys ir koks oras bus, bet kadangi dauguma jau nori atšilimo, tad Kanapiniui teko pavargti ir iškovoti pergalę.

Kad greičiau sniegas ištirptų ir visas blogis bei tamsa išnyktų, uždegta įspūdinga Morė, kuri tarsi paskelbė žiemos pabaigą. Žmonės antradienį dar kartą galės užtikrinti, kad žiema išeitų, mat tada bus švenčiama tikroji Užgavėnių diena.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA