Kauno turizmo tendencijos: kuo viliosime šiais metais? | Kas vyksta Kaune

Kauno turizmo tendencijos: kuo viliosime šiais metais?

Archyvo/ R.Tenio nuotr.

Jau greitai į miestą pradės plūsti turistai, tad Kauno turizmo centro darbuotojai jau dabar intensyviai ruošiasi žmonių srautui. Šiais metais ne tik užsienio, bet taip pat ir vietinių gyventojų laukia naujos ekskursijos laivais. Taip pat planuojama tobulinti virtualų turą bei mobiliąją aplikaciją.

Žmonės linkę ieškoti vis kažko naujo, tad miestas turistams taip pat privalo pateikti kuo platesnį pramogų pasirinkimą. Daugiausiai turistų informacijos apie lankytinas vietas, ekskursijas ar naktinį gyvenimą pradeda ieškoti turizmo centruose. Čia darbuotojai ne tik duoda žemėlapį į rankas, bet taip pat ir nukreipia žmones aplankyti tai, kas labiausiai atitinka jų lūkesčius.

Jau kelinti metai iš eilės Kauną dažniausiai aplanko turistai iš Italijos, Ispanijos, Prancūzijos, Rusijos bei Lenkijos. Turizmo centro duomenimis, labai smuko turistų iš Suomijos.

„Turizmo departamentas sako, jog reikia labiau skatinti, kad į Lietuvą atvyktų daugiau turistų iš Kinijos, tačiau aš manau, kad reikia pirma pasirūpinti kaimynais. Ne visi vokiečiai, anglai ar olandai žino Lietuvos vardą, o jie yra geri klientai, todėl pirmiausiai juos reikėtų pritraukti. Tai, kas Kauną aplanko pirmą kartą, domisi senamiesčiu, jei žmonės jau ne pirmą kartą, jiems įdomu naktinis gyvenimas“, – kalbėjo Kauno turizmo centro vadovas Sigitas Sidaravičius.

Vasarą – nauji maršrutai laivais

Jau šį sezoną kauniečiai ir miesto svečiai galės išbandyti dar nematytą ekskursiją Kauno vandenimis. Tik praėjusių metų rudenį į vandenį nuleistas turistinis laivas „Kaunas“ gegužės mėnesį pradeda vandens ekskursijas. Laivas pluks aukštyn upe pro Vytauto bažnyčia iki „Žalgirio“ arenos. Keleiviai galės pasigrožėti ne tik santaka, bet taip pat ir seniausia mūrine tvirtove Lietuvoje – Kauno pilimi. Tokio maršruto kaina bus iki 6 eurų.

Tas pats laivas „Kaunas“ plukdys ir į Kačerginės pusę. Keleiviai pamatys Lampėdžių gyvenvietę, Nevėžio upės intaką, Raudondvarį. Taip pat turės šiek tiek laisvo laiko pačioje Kačerginėje.

Dar vienas laivas šiltuoju sezonu plaukios Kauno miesto vidaus vandenimis. Laivu „Aitra“ turistai galės pasimėgauti kerinčiais Nemuno šlaitais, Raudondvario bokštais. Kelionės metu turistai bus vaišinami gėrimais bei užkandžiais. Tokio plaukimo kaina svyruoja nuo 7 iki 12 eurų.

Žinoma, jau išliks ir senieji vandens maršrutai, kurie sulaukia didelio susidomėjimo. Praėjusiais metais pradėjęs į Birštoną kursuoti laivas „Nemunas“, šiais metais taip pat kvies į kurortą nuvykti laivu. Tai išskirtinė ekskursija, mat į vieną pusę keleiviai nuplukdomi, o atgal parveža autobusas. Ir atvirkščiai: iš Birštono žmonės Kauną galės pasiekti laivu, čia pasivaikščioti bei grįžti autobusu, kurio kaina įskaičiuota į visą kelionę. Tokia pramoga kainuos iki 13 eurų.

Taip pat išlieka „Tolstojaus“ maršrutas nuo Vytauto bažnyčios iki Kulautuvos ir atgal. Vasarą papramogauti bus galima ir Kauno mariose. Ir toliau į Rumšiškes plaukios „Nemunas“ ir „Algirdas“.

Virtualaus turo tobulinimas

Kauno turizmo informacijos centro darbuotojai pasakoja, jog toliau gerins pasiekiamumą informacinėmis technologijomis. Prieš beveik pusmetį startavo mobilioji aplikacija „Kaunas“. Čia kauniečiai bei miesto svečiai gali pasižiūrėti lankomiausias vietas, ekskursijas ir pan. Tačiau planuojama padaryti aplikaciją dar patrauklesne. Šiuo metu programėlę reikia atsisiųsti ir ji yra statiška, tačiau numatyta, jog ji bus susieta su internetu. Vartotojas, įsijungęs programėlę, matys, kokie tą dieną vyksta renginiai.

Taip pat šiais metais numatyta plėsti virtualųjį turą. Šiuo metu galima apžiūrėti 25 lankytinus objektus, tačiau tokių objektų atsiras apie 40.

„Žmonėms labai patogu, kai jie gali internete ne tik pažiūrėti, kaip pastatas atrodo iš išorės, bet taip pat ir užeiti į vidų. Kokybiškų nuotraukų pagalba lankytojas gali pamatyti viduje tvyrančią atmosferą“, – kalbėjo S. Sidaravičius.

Populiarėja užsiėmimai gamtoje

Vis dažniau užsienio turistai teiraujasi apie žvejybą. Čia jie nori ne tik pamatyti vietos kultūrą, bet taip pat ir pamėginti pagauti vietinės žuvies. S. Sidaravičius tikino, jog plečiant žvejybą, atsirastų tikrai daug turistų.

„Jiems reikia ne tik duoti žvejybos leidimus, tačiau ir parodyti, kuriose vietose geriausiai kimba. Užsieniečius labiausiai domina upinių lašišų žvejyba, o Neryje tokios žuvies yra pakankamai“, – sakė Turizmo informacijos centro vadovas.

Taip pat tiek tarp pačių kauniečių, tiek svečių iš užsienio populiarėja paukščių stebėjimas. Vis dažniau turistas renkasi laiką praleisti gamtoje su ornitologais arba apžiūrėti miesto išskirtinę augmeniją.

Keisčiausios turistų užklausos

Užsienio turistams Lietuva vis dar atrodo neatrasta ir atsilikusi šalis, mat važiuodami čia turizmo informacijos centro darbuotojams užduoda pačių keisčiausių klausimų. S. Sidaravičius pasakojo, jog gaudavo laiškų su klausimais „Ar reikia vežtis muilą, tualetinį popierių?“, „Ar linas, kaip žolė yra rūkomas?“ „Ar Kauno mariose galima rinkti gintarą?“.

Turizmo informacijos centro darbuotojai pasakoja, jog ir kauniečiai kartais pasirodo „pačiame gražume“. Ateina žmonės ir sako, kad nori nuvykti į Ameriką, paklausus, kokiame mieste reikia, atsako, jog nesvarbu, nes juos ten pasitiks artimieji.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA