„Žalgiris” namuose ryžtingai kovėsi su „Real” | Kas vyksta Kaune

„Žalgiris” namuose ryžtingai kovėsi su „Real”

R.Tenio nuotr.

Ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje Eurolygos „Top 16“ etapo septintojo turo rungtynėse Kauno „Žalgirio“ krepšininkai rezultatu 71:88 pralaimėjo Madrido „Real“ komandai.

E grupėje Madrido ekipa užima pirmą poziciją su po 6 pergalėmis ir vienu pralaimėjimu. Žalgiriečiai savo sąskaitoje turi 2 pergales ir 5 pralaimėjimus.

Rungtynės prasidėjo be jokio startinio jaudulio ir apsižvalgymo: iš vidutinio nuotolio pataikė komandos kapitonas Paulius Jankūnas, nesunkiai krepšio link nėrė Jamesas Andersonas, o pirmąjį rungtynių tritaškį smeigė Artūras Milaknis – 7:4. P.Jankūnas pelnė dar du taškus (9:7), bet rezultatyviu žaidimu atsakė ir svečiai – 9:14. Tuomet tritaškiu atsilikimą švelnino puikiai mačą pradėjęs P.Jankūnas (12:14), tačiau jis greitai surinko trečiąją asmeninę pražangą – 12:18. Prie aukšto ispanų tempo prisitaikę žalgiriečiai sugebėjo persverti rezultatą: dėjimu krepšį drebino Artūras Gudaitis, tritaškiu ir tolimu dvitaškiu varžovus baudė A.Milaknis – 19:18. Tiesa, ilgai šeimininkams priekyje nebuvo leista užsibūti (19:22). Kėlinio pabaigoje puikaus perdavimo iš Roberto Javtoko sulaukęs pirmuosius taškus iš po krepšio pelnė Darius Songaila, uraganinį prasiveržimą atliko Lukas Lekavičius ir po pirmųjų dešimties minučių komandas teskyrė vienas taškas – 23:24.

Antrąjį kėlinį sėkmingai pradėjo kauniečių aukštaūgiai: D.Songaila ne tik rezultatyviai sužaidė nugara, tačiau ir realizavo metimą iš vidutinio nuotolio, kamuolį puolime nusiėmęs taškus rinko R.Javtokas – 29:31. D.Songaila puikų pasirodymą tęsė pelnydamas du taškus su pražanga (32:31), bet tuomet tritaškiu su pražanga atsakė Jaycee Carrollas – 32:35. Tiesa, Lietuvos čempionų iš ritmo tai neišvedė. Willo Cherry tikslų perdavimą dviem taškais pavertė gudriai sužaidęs J.Andersonas, o netrukus pats W.Cherry susikūrė progą atakuoti iš toli ir tritaškiu iš krašto persvėrė rezultatą – 37:35. Po karališkojo klubo paprašytos minutės pertraukėlės tris baudų metimus realizavo R.Javtokas (40:37). Vos tik pakilęs nuo suolo savo taškų kraitį, po trečiojo D.Songailos rezultatyvaus perdavimo, pildė A.Gudaitis, kitoje aikštės pusėje pastarasis išrašė galingą bloką varžovui, vieną baudą pridėjo J.Andesonas – 43:40. „Žalgiriui“ buvo pavykę įgyti rekordinę persvarą po Siimo-Sanderio Vene tolimo šūvio (46:40), bet per likusį laiką žalgiriečių puolimas strigo ir ilsėtis komandos išėjo esant lygiam rezultatui – 47:47.

Vos tik prasidėjus trečiajam kėliniui „Real“ truktelėjo į priekį ir, prabėgus vos 55 sekundėms, privertė pertraukėlės prašyti Gintarą Krapiką – 47:52. Po pasitarimo komandinį derinį puikiai užbaigė tritaškį iš krašto smeigęs L.Lekavičius, baudų metimus sumetė P.Jankūnas (52:54). Nors tritaškį realizavo A.Milaknis, įsisiautėjo Rudy Fernandezas – 55:62. Po nuostabaus D.Songailos perdavimo žiūrovus iš vietų kėlė R.Javtoko dėjimas, tačiau penkiais taškais į tai atsakė žaidimo skonį pajutęs R.Fernandezas (57:67). Atkovojęs kamuolį puolime dvitaškį nepaisydamas pražangos įmetė Edgaras Ulanovas, bet prieš lemiamą rungtynių ketvirtį kauniečiai jau turėjo dviženklį deficitą – 60:72.

Ketvirtąjį kėlinį pradėjo ryžtingas W.Cherry prasiveržimas su varžovo pražanga, tačiau Andresas Nocioni žalgiriečių bandymus pavertė niekais – 63:79. Tolimu metimu atsilikimą mažino W.Cherry (66:79), o tuomet abi komandas ištiko sąstingis: „Žalgiriui“ fatališkai nekrito iš toli, laisvas prametė A.Milaknis, keli tritaškiai tiesiog išsisuko iš lanko, ir rungtynių nugalėtojas, likus porai minučių, nebekėlė abejonių – 66:82. Kauniečių beveik penkių minučių tylą nutraukė R.Javtoko dvitaškis (68:82). Įsidrąsinęs R.Javtokas surinko dar tris taškus, tačiau susitikimą laimėjo solidžiai antroje rungtynių dalyje pasirodę varžovai – 71:88.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA