Kaune festivalis „Kino pavasaris“ rodys ir visai šeimai skirtus filmus | Kas vyksta Kaune

Kaune festivalis „Kino pavasaris“ rodys ir visai šeimai skirtus filmus

Kovo 20 d. Kaune startuojantis „Kino pavasaris“ ruošia repertuarą ir mažiesiems žiūrovams. Jubiliejinio festivalio metu, kauniečiai ir miesto svečiai galės išvysti du lietuviškai įgarsintus filmus, skirtus šeimai.

Šių metų programos „Filmai šeimai“ repertuare žiūrovų laukia nauji, įdomūs ir didžiausiuose pasaulio festivaliuose geriausiai įvertinti filmai. Tai vokiečių režisieriaus Veito Helmerio juosta „Mažieji padaužos“ („Fiddlesticks“), skirta mažyliams nuo maždaug trejų metų, bei prancūzų režisieriaus Jean-Pierre Jeunet filmas „Neįtikėtina jaunojo išradėjo kelionė“ („The Young and Prodigious T.S. Spivet“), laukiantis žiūrovų nuo šešerių metų.

Mažųjų pasiekimai – nuo išradimų iki pasaulio rekordų

Linksmoji juosta „Mažieji padaužos“ nukelia į Bolesdorfą. Ten gyvenantys suaugusieji džiaugiasi būdami vidutinybėmis ir išbandydami naujus produktus. Maža to, visus senelius jie iškeldina į senelių namus, kad jie niekuo vieni iš kitų neišsiskirtų. Tačiau jų vaikai nenori būti naujų produktų bandymo triušiais ir vis mėgina visokiais būdais įvairiose srityse pasiekti pasaulio rekordų.

Prisivogę migdomųjų tablečių jie užmigdo suaugusiuosius ir miestelyje sukelia chaosą. Tačiau iš senelių namų paleisti seneliai šauniai sutvarko apgriautą miestelį. Supykę naujų produktų testuotojai išvyksta, o vaikai su seneliais įkuria bendrą laboratoriją ir ieško būdų, kaip pasiekti naujus pasaulio rekordus.

„Neįtikėtina jaunojo išradėjo kelionė“ pasakoja dešimtmečio T. S. Spiveto istoriją. Montanos rančoje augantis berniukas turi išskirtinį mąstymą ir vaizduotę. Augdamas su ekscentriška šeima jis paslapčia daro žemėlapius, bei mašinų brėžinius.

Vieną dieną berniukas sulaukia skambučio iš Smitsonio instituto, kuris nori apdovanoti T.S. sukurtus amžinojo judėjimo mašinos brėžinius. Tačiau instituto darbuotojai nežino, kad brėžinius sukūręs T. S. yra vos dešimties. T. S. pabėga iš namų, kad galėtų dalyvauti apdovanojimuose Vašingtone. Per šalį keliaudamas krovininiu traukiniu berniukas turės išmokti, kuo galima pasitikėti, o kuo ne, bei susitaikyti su tamsiomis šeimos paslaptimis.

Su „Kauno kino studijos“ pagalba, kauniečiai „Filmus šeimai“ matys antrus metus. „Sutapo festivalio noras sudaryti programą, skirtą šeimai, ir pačių žiūrovų poreikiai. Tai kartu ir duoklė mūsų ištikimiesiems žiūrovams, kurie ilgainiui susilaukia vaikučių, norinčių kartu dalyvauti „Kino pavasaryje“, – teigė festivalio atstovė spaudai Dovilė Raustytė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA