A.Tapinas penktadienį Kaune pristatys savo antrąją knygą „Maro diena“ | Kas vyksta Kaune

A.Tapinas penktadienį Kaune pristatys savo antrąją knygą „Maro diena“

R. Tenio nuotr.

Po stulbinančios sėkmės sulaukusios pirmosios rašytojo bei TV laidų vedėjo Andriaus Tapino knygos autorius nusprendė ilgai šlovės spinduliuose nesimaudyti ir kibti į darbą.

Penktadienį 18 val. į Kauno įgulos karininkų ramovę renkasi visi norintieji pirmieji įsigyti antrąją A.Tapino knygą „Maro diena“.

„Kodėl kibau prie antrosios knygos rašymo? Tai yra savotiška priklausomybė ir gan maloni priklausomybė. Bet ne tokia, kad piltum knygą po knygą, net jei niekam jos nereikia ir niekas jos neskaitys. „Vilko valanda“ buvo puikiai perkama, pasiekė didelį skaitytojų ratą ir logiška, kad turėjo atsirasti ir tęsinys“, – į dažniausiai užduodamą klausimą atsakė autorius.

Debiutinė knyga „Vilko valanda“ vos išvydusi dienos šviesą tapo labiausiai plunksnos brolių aptarinėjamu veikalu. Galbūt dėl to, jog tai buvo pirmasis lietuviškas steampunk žanro romanas?

Pašėlę nuotykiai, kraupios žmogžudystės, sudėtingos intrigos, kvapą gniaužiančios kautynės ant žemės, po žeme ir danguje, alchemikų paslaptys ir istorinės asmenybės kitu kampu. Tačiau ko galime laukti „Maro dienoje“?

„Maro diena“ išplečia mano kuriamo alternatyvaus pasaulio geografiją. Šalia Vilniaus atsiranda Londonas, Konstantinopolis, Kaunas. Stengiausi parodyti miestų savitumą, remdamasis istoriniais pagrindais, bet nepamiršdamas pagrindinio knygos variklio – nuotykio. Tai didelis nuotykis, kartais kraupokas, kartais keliantis sunkius klausimus.

Skaitytojui neturėtų kilti problemų, net jeigu jis yra neskaitęs pirmosios dalies. Jas jungia keli bendri veikėjai, bendras pasaulis, tačiau ją galima skaityti kaip atskirą kūrinį ir nieko neprarasti. Nors, žinoma, man smagiau būtų, jei skaitytojas pradėtų nuo „Vilko valandos“ ir keliautų į „Maro dieną“, – aiškino A.Tapinas.

Vasario 13 dieną vyksiančiame knygos pristatyme svečiai išgirs ne tik autoriaus žodį, bet ir balkaniškos kabareto grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ koncertą, iliuzionisto Roko Bernatonio triuką bei renginio vedėjo Aido Puklevičiaus surengtą A.Tapino įšventinimą į tikrus rašytojus.

„Kaunui knygoje skirtas labai svarbus ir, manau, kad labai prieštaringas vaidmuo. Esu tikras, kad bus pasipiktinusių tokiu Kauno paveikslu, koks jis yra „Maro dienoje“, nors man vis tiek svarbiau ne pats miestas, o jo žmonės, – dėstė vilnietis. – Rašydamas nagrinėjau Kauno legendas, Kauno fortus, tad logiška, kad pirmasis pristatymas ir vyksta Kaune.

Esu ne kartą sakęs, kad man patinka savita Kauno dvasia ir gaila, kad atvažiuoju į šį miestą per retai. Nedalyvavau ir nedalyvausiu šituose tuščiuose ginčuose ar „kovose“ tarp vilniečių ir kauniečių, nesuprantu, kodėl negalima mėgti abiejų fantastiškų Lietuvos miestų.“

Renginys penktadienį Kauno įgulos karininkų ramovėje prasideda 18 val. Neformali dalis nuo 21 val. persikels į „PuntoJazz“ palėpę. Abu renginiai visiškai nemokami, o jų metu bus galima įsigyti pirmųjų „Maro dienos“ knygų bei gauti autoriaus autografą.

Daugiau informacijos apie renginį rasite paspaudę čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA