Visuomenininkai padėkojo geriausių Kauno iniciatyvų autoriams | Kas vyksta Kaune

Visuomenininkai padėkojo geriausių Kauno iniciatyvų autoriams

E.Virkečio nuotr.

Antradienio vakarą beveik tūkstantis kauniečių sugūžėjo į Vytauto Didžiojo universiteto didžiąją salę, kur vyko tradicinis visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ padėkos vakaras, kurio metu buvo apdovanotos geriausios Kauno iniciatyvos.

„Labai smagu matyti taip sparčiai bundantį Kauną. Tik iniciatyvių žmonių dėka kartu kuriame miestą, kuriame gera mums visiems ”,- teigė visuomeninės organizacijos “Vieningas Kaunas” lyderis Visvaldas Matijošaitis.

Šventinio vakaro metu koncertavo Jeronimas Milius, Karina Krysko, Viktorija Streiča, Gitana Pečkytė, Virgilijus Noreika ir Algirdas Kaušpėdas. Legendinės roko grupės „Antis“ įkūrėjas renginį pradėjo neoficialiu Kauno himnu tapusia daina „Budinkim Kauną!”.

„Džiaugiuosi, kad šis trečią kartą vykstantis renginys suspėjo tapti miestiečių mėgiama tradicija. Kasmet sulaukiame vis daugiau ir daugiau pasiūlymų nominacijoms, o tai leidžia tikėti, kad geriausių miesto iniciatyvų autoriams dėkosime dar ne vienerius metus“,- džiaugėsi visuomeninės „Vieningo Kauno“ direktorius Povilas Mačiulis.

Daugiau nei mėnesį vykusio internetinio balsavimo metu net keli tūkstančiai kauniečių intensyviai balsavo už savo numylėtinius. Iš 25 nominantų išrinkti penki laureatai buvo apdovanoti ąžuolo giles simbolizuojančiais meno kūriniais. Taip pagerbta ir „Vieningo Kauno“ metų narė Aurelija Byčkovienė.

„Noriu padėkoti už šį įvertinimą. Mes tikime, kad šis mokslo, verslo ir studijų centras ateityje bus ta vieta, kur gims ne vienas projektas, verslas ir iniciatyva. Neabejoju, kad jie garsins Kauną ir laimės dar ne vieną „Vieningo Kauno apdovanojimą“,- teigė Kauno technologijos universiteto prorektorius Sigitas Stanys.

Kasmet visos gyventojų „Vieningam Kaunui“ paaukoto pajamų mokesčio dalies lėšos skiriamos vienos Kauno organizacijos gerovei. Šiemet už jas Kauno Prano Daunio aklųjų ir silpnaregių ugdymo centrui „Vieningas Kaunas“ padovanojo relaksacinį masažinį krėslą.

„Dėkojame už jūsų dovaną – šis krėslas padės visiems regėjimo sutrikimus turintiems mūsų centro globotiniams“,- džiaugėsi centro direktorė Janina Stuopelienė.

Vakaro metu apdovanoti laureatai

Unikalus Kaunas: Tarptautinis Kauno kino festivalis – Nominuotas už tai, kad nenustoja džiuginti Kauno kinomanų ir primena miestiečiams, kad „Kaune – kaip kine“.

Šviesus Kaunas: Pažaislio muzikos festivalis – Nominuotas už ilgametį Kauno identiteto kūrimą. Pažaislio muzikos festivalis tai miesto vasaros kultūrinio gyvenimo siela.

Laisvas Kaunas: Festivalis „Kaunas Jazz“ – Už laisvės pojūtį mieste, kurį džiazo muzikos festivalis puoselėja nuo 1991 metų.

Sveikas Kaunas: Kritinė masė Kaune – Nominuota už tai, kad visame pasaulyje išpopuliarėjusią iniciatyvą sėkmingai įgyvendina Kaune ir kiekvieno mėnesio paskutinį penktadienį dviračiais masiškai užima gatves.

Klestintis Kaunas: KTU „Santakos“ integruoto mokslo, studijų ir verslo centras (slėnis) – Už tai, kad tapo vienu iš svarbiausių objektų Kaune, formuojančiu verslui ir investicijoms patrauklaus miesto įvaizdį. Taip už suteiktą vietą vystytis startuotliams ir aukštųjų technologijų įmonėms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA