Kviečia vėliavomis apjuosti muziejų | Kas vyksta Kaune

Kviečia vėliavomis apjuosti muziejų

R. Tenio nuotr.

Kauno muziejaus darbuotojai sugalvojo originalią idėją, kaip paminėti Lietuvai svarbias dienas. Kauniečiai kviečiami pagaminti Lietuvos vėliavą bei užkabinti ją ant trispalvių girliandos, kuria bus apjuostas Kauno miesto muziejus.

Nuo vasario 3-osios kauniečiai užeina į Kauno miesto muziejų, pagamina mažą vėliavėlę ir pakabina ant girliandos. Kol kas vėliavų nėra labai daug, Kauno miesto muziejaus darbuotojai tikina, kad šiuo metu jau kabo apie 30 kauniečių pagamintų vėliavėlių. Tikimasi, kad miestiečiai aktyviau įsijungs į šią akciją ir kovo 10 dieną girlianda bus rekordiškai ilga ir ja galima bus apjuosti muziejaus pastatą.

Kiekvienas lankytojas gali sukurti Lietuvos vėliavėlę iš popieriaus, ją nuspalvinti, padaryti įvairių formų ir prikabinti prie girliandos. Tokia akcija Kaune rengiama pirmą kartą, tad darbuotojai ragina nelikti abejingiems šalies istorijai ir kultūrai bei pažymėti svarbiausias Lietuvos šventes itin originaliai.

„Kadangi artėja Lietuvos valstybingumo 100-čio jubiliejus, o 2015 m. dar ir nepriklausomybės atkūrimo 25-metis, neišvengiamai savo pilietinio, istorinio, kultūrinio ir meninio švietimo programą orientuojame į šias dvi nepaprastai svarbias valstybei ir jos gyventojams datas. Kaunas XX a. užėmė svarią vietą ir vaidino svarbų vaidmenį šalyje, o 1918-1940 m. net pagrindinį, aktyvus buvo pasipriešinimo prieš sovietinę valdžią kovoje; ir nemažai kauniečių, o ypač jaunimo prisidėjo prie Kovo 11-osios datos atsiradimo. Todėl norime, kad kiekvienas kaunietis jaustų savo miesto reikšmingumą, išsiugdytų pasididžiavimo ir patriotizmo gyvenamąja vieta jausmus, nes tik pojūtis, kad esi kažkokio svarbaus darinio, turinčio gilias tradicijas, dalis gali paskatinti norą aktyviai įsilieti į socialines, kultūrines, pilietines veiklas“, – skelbiama Kauno muziejaus kvietime.

Kauniečiai gali vėliavas gaminti iki kovo 10 dienos. Tada Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse bus surengta speciali paskaita bei išvyniota gyventojų sukurta vėliavų girlianda.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA