„Vilko“ kartodromas gimtadienio proga įsikūrė miesto centre | Kas vyksta Kaune

„Vilko“ kartodromas gimtadienio proga įsikūrė miesto centre

R. Tenio nuotr.

Kauniečiai vėl galės mėgautis kartingais ištisus metus, mat „Vilko“ kartodromas atidarė naują trasą „Pergalė“. Naujose patalpose atšvęstas ir penktasis kartodromo gimtadienis.

Gerai žinomas „Vilko“ kartodromas penktojo gimtadienio proga Kaunakiemio gatvėje 5 atidarė naująją trasą, kurią pavadino „Pergale“. „Vilko“ kartodromo vadovo Gintaro Kaminsko teigimu, toks pavadinimas kilo nuo čia seniau buvusios „Pergalės“ gamyklos ir dėl to, jog ilgai ieškojo patalpų, tad radus tinkamas, visai komandai buvo tikras laimėjimas.

„Vilko“ kartodromo trasa „Pergalė“ įrengta Kauno miesto centre. Trasos plotis 6 metrai, ilgis 250 metrų. Čia integruota pažangiausia laiko matavimo sistema bei važiavimų valdymo sistema su integruotais LED šviesoforais. Taip pat veikia dalyvių registracijos įranga, kuri leidžia organizuoti neriboto dalyvių skaičiaus kartingo varžybas, automatiškai nustato trasos rekordo savininką, teikia išsamią visų dalyvių važiavimų ataskaitą tiesiai į dalyvių „Facebook“ paskyrą bei elektroniniais laiškais.

Penktojo gimtadienio metu pristatyta ne tik naujoji trasa. Ją išbandė tiek jaunieji vairuotojai, tiek profesionalai. Renginio metu vyko jaunųjų ekstremalų pasirodymas. Šventinėje programoje koncertą dovanojo Irma Jurgelevičiūtė, o grupė „Coffee Out“ bei šokių studijos „Up“ komanda sukūrė tikrai šventišką atmosferą.

Naujausi kartingai leis pajausti tikrą malonumą

Kartodrome naudojami visiškai nauji, patys pažangiausi ir saugiausi kartai, pagaminti 2015 metais.

„Lenktyniaujama išskirtinio dizaino bei saugumo visame pasaulyje pripažinto pramoginių kartų gamybos lyderio, Prancūzijos gamintojo SODI kartingais. Jų saugumas atitinka aukščiausius reikalavimus, taip pat svečių patogumui kartinguose reguliuojasi ne tik sėdynių padėtis, bet ir valdymo pedalų atstumas, ši išskirtinė sistema suteikia galimybę šiuo sportu užsiimti ir aukštaūgiams“, – kalbėjo G. Kaminskas.

Vadovas pasakojo, jog kartodrome taip pat pirmą kartą Lietuvoje pristatomi ir SODI – 2DRIVE (dvivietis kartingas), kuris skirtas ne tik mokymams, bet ir jauniausių kartingo entuziastų pravežimui trasa, kurių ūgis nesiekia 130 cm. Tai ne tik smagi pramoga mažosioms atžaloms, bet ir suaugę dalyviai gali pasipuikuoti savo vairavimo ypatumais šalia pasisodinę draugę arba draugą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA