J. Jankevičius užsitraukė kauniečių nemalonę: už įžeidimą gresia ieškinys | Kas vyksta Kaune

J. Jankevičius užsitraukė kauniečių nemalonę: už įžeidimą gresia ieškinys

Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Po didžiausių muzikos apdovanojimų M.A.M.A įsižeidė keli žmonės, nes renginio metu humoristas Justinas Jankevičius pavadino kauniečius „lopais“. Dėl to aktyvistai ragina kitus Kauno gyventojus prisijungti prie iniciatyvos ir pateikti kolektyvinį ieškinį moralinei žalai atlyginti.

Praėjusią savaitę, M.A.M.A apdovanojimų metu, pristatyti mažąją „Geriausio klipo“ nominaciją ant scenos organizatoriai pakvietė humoristą Justiną Jankevičių. Šis nestokodamas humoro jausmo, pagyrė kauniečius dėl meilės gimtajam miestui, pašmaikštavo apie vilniečius ir Lenkiją. Toliau tęsdamas kalbą, komikas pasakė, jog kauniečiai yra „lopai“.

„Aš labai džiaugiuosi, kad esu čia vien dėl to, jog man labai smagu matyti, kaip kauniečiai myli Kauną. Tai yra labai gražu. Kauniečiai myli Kauną taip, kaip vilniečiai niekada nemylės Lenkijos. Ir dėl to, jog paskutinius du metus bent po dvi – tris dienas savaitėje praleidžiu čia, nesigėdindamas galiu pasakyti, kad įsimylėjau Kauną. <…> Aš pažinau, kad kauniečiai turi daug kuo didžiuotis, nes turi fantastišką miestą. Ar gali padaryti triukšmą tie, kurie čia gimę, augę ir save laiko kauniečiais? Juokauju, juokauju. Aš tik norėjau pažiūrėti, kur jūs, „lopai“, sėdit. Ech, aš čia vis tiek nebegrįšiu, tai koks skirtumas“, – apdovanojimų metu sakė J. Jankevičius.

Kviečia kauniečius nelikti abejingais

Būtent dėl išsakytų žodžių vienas kaunietis socialiniame tinkle „Facebook“ ragina prisijungti kitus Kauno gyventojus prie iniciatyvos bei pateikti kolektyvinį ieškinį tam, kad būtų atlyginta padaryta moralinė žala. Kolektyvinio ieškinio sumanytojas socialiniame tinkle pasivadinęs „Gintaras Amber“ taip kviečia kovoti už savo teises:

„Gerb. kauniečiai, tie, kurie laiko save ne lopais, kaip mus pavadino Justinas Jankevičius š.m. sausio 30d., vykusių M.A.M.A apdovanojimų metu, ir jaučiasi moraliai nukentėję, siūlome kreiptis į „Atkuriamojo Teisingumo“ Asociaciją ir pateikti grupinį ieškinį moralinei kompensacijai.“

Prie kvietimo pridedami ir rekvizitai, kuriais galima susisiekti dėl kolektyvinio ieškinio. Taip pat iniciatorius pridėjo ir vaizdo nuorodą, jog žmonės galėtų paklausyti, ką tiksliai pasakė humoristas.

Kaip ir tikėtasi, po nuoroda pasipylė „Facebook“ vartotojų komentarai, kuriuose dauguma žmonių laikosi nuomonės, jog nereikėtų susireikšminti ir dėl nesuprasto humoro, bylinėtis teismuose. Tačiau įrašo autorius tvirtina, jog tą vakarą per muzikos apdovanojimus buvo daug tendencingų pareiškimų, kurie kurstė žmonių tarpusavio neapykantą ir J. Jankevičius išvadindamas kauniečius „lopais“, peržengė visas ribas, todėl tai galėtų būti pamoka, jog reikia už pasakytus žodžius atsakyti.

Tuo tarpu humoristas šioje situacijoje jokios problemos nemato. J. Jankevičius portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė, jog žmonės greičiausiai nesupranta humoro ir neturi, ką veikti, todėl ir susigalvoja daryti ieškinius. „Jei žmogus turi hobi, tai reikia jį puoselėti“, – sakė humoristas.

Negana to, kai socialiniame tinkle „Facebook“ pradėjo plisti „Gintaro Amber“ išplatintas kvietimas kauniečiams teikti kolektyvinį ieškinį, pats J. Jankevičius tai pasidalino ant savo profilio sienos, sakydamas, jog, jei žmogus jaučiasi liūdnas arba įsižeidęs, tai lai jaučiasi taip pat, tik su pinigais.

Kol kas ieškinio ateitis miglota

Šiuo metu dar nėra tiksliai aišku, kiek žmonių jau prisijungė prie iniciatyvos pateikti kolektyvinį ieškinį humoristui Justinui Jankevičiui. „Greitos teisinės pagalbos“ atstovas tikino, jog į jį buvo kreiptasi tik vakar, todėl jis turi mažai informacijos.

„Tik vakar paskambino ir paklausė, ar aš apsiimčiau nagrinėti bylą. Jei susirinks daug žmonių, iš pradžių bandysime mediacijos principu išspręsti problemą t.y., kalbėtis su abiem pusėm, gal užtektų viešo atsirašymo. Tačiau jei žmonės norės moralinės kompensacijos, reikės įvertinti, kaip jie tai išgyveno, kaip giliai buvo nuskriausti“, – aiškino advokatas Erikas Pavlovičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA