Viešbutį „Vaiduoklį” planuoja paversti moderniu verslo centru | Kas vyksta Kaune

Viešbutį „Vaiduoklį” planuoja paversti moderniu verslo centru

Archyvo nuotr.

Dar šiais metais gali būti pradėta legendinio Kauno pastato, praminto „viešbučiu vaiduokliu“, rekonstrukcija. Apie tai antradienį sužinojo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, kuris susitiko su būsimaisiais pastato pirkėjais, žadančiais atgaivinti 25-erius metus stūksantį griuvėsį.

Jau kurį laiką Kaune sklando gandai, kad verslininkas Gintaras Kviliūnas, bandęs „viešbutį vaiduoklį“ parduoti už nerealią kainą, šiuo metu jau beveik suderėjo su naujais pirkėjais. Neoficialiais duomenimis, sandorio vertė gali siekti apie 2 mln. eurų.

Objektą įsigyti planuojantys verslininkai – įmonės „MB projektai“ vadovas Marius Budrikis ir statybų bendrovės „Vėtrūna“ valdybos pirmininkas Rolandas Baškys planuoja pastatą rekonstruoti iš dalies, o kitą pusę – nugriauti. Šiuos savo planus antradienį pristatė miesto merui.

Vaiduoklis

Tačiau verslininkai kol kas nei paneigia, nei patvirtinta, kad pirks objektą ir teigia, kad šiuo metu vyksta intensyvios derybos, kurios turėtų baigtis per artimiausias dvi savaites. Tačiau teigia, kad šioje vietoje galėtų atsirasti šiuolaikiški biurai.

Investuotojų planuose – „Respublikos“ viešbučio rekonstrukcija nugriaunant dalį pastato. Šioje vietoje planuoja įrengti aukščiausios klasės biurų kompleksą su 200 požeminių ir 200 antžeminių automobilių statymo vietų. Taip pat planuojama atverti Spaustuvininkų gatvę.

Viešbutis „Respublika“ Kaune pradėtas statyti 1988 metais, tačiau statybos sustojo 1993 metais. Nors iki šiol keitėsi pastato savininkai, statybos niekada nebuvo atnaujintos. Nebaigtas statyti pastatas stovi 85 arų sklype, kurį savininkai nuomojasi iš Valstybės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA