Taip juokinga, kad graudu: politikai tampa „arkliais“ ir „subrendusiais krabais“ | Kas vyksta Kaune

Taip juokinga, kad graudu: politikai tampa „arkliais“ ir „subrendusiais krabais“

delfi.lt 2015/02/03 12:10
Facebook.com nuotr.

Kovą įvyksiantys savivaldos rinkimai drebina Lietuvos internautų bendruomenę. It iš gausybės rago pasipylė juoką keliančios reklamos ir kita agitacinė medžiaga.

Savaitgalį tikrą audrą sukelė „tvarkiečių“ kandidatas į Vilniaus merus Petras Gražulis. Tiksliau – jo rinkiminiai plakatai, paviešinti oficialiame partijos lyderio Rolando Pakso „Facebook“ puslapyje. Viename P. Gražulis daro „asmenukę“ nešamas policijos pareigūnų, kitame – jis su būriu vyrų, R. Paksu ir būreliu vaikų. Pastarasis plakatas tapo tikru hitu, o dėl pasirinktos kompozicijos „troliai“ šaipėsi, esą taip P. Gražulis su R. Paksu agituoja už homoseksualų teises. Deja, populiarumas „tvarkiečiams“ turbūt nepatiko – paveikslėlis iš R. Pakso puslapio buvo pašalintas.

Na, o socdemai nutarė pasijuokti patys iš savęs. Seimo narys Juras Požela „Facebook“ paskelbė partiečių iš Šiaulių kurtą montažą, kuriame jis ir kiti jaunosios kartos socialdemokratai „įklijuoti“ į filmo „Nenugalimieji“ plakatą. Tiesa, internautai pastebi, kad originalo kalba filmo pavadinimas neskamba taip pergalingai: terminą „The Expendables“ galima versti ir kaip, pvz., „Patrankų mėsa“.

Ne prasčiau ant grėblio užlipo „darbiečių“ vedlys sostinėje, mero posto siekiantis vicemeras Jonas Pinskus. Socialiniuose tinkluose žaibiškai pasklido J. Pinskaus skrajutės, kurioje jo rinkiminis šūkis užrašytas su gramatine klaida („Už rįžtingą Vilnių!“) nuotrauka. Negana to, oponentą čia pat „patrolino“ liberalai – internetinėje apyvartoje greitai pasirodė Remigijus Šimašius su J. Pinskų pašiepiančiu šūkiu „Už raštingą Vilnių!“.

Sublizgėti jau spėjo ir Kauno politikai. Prieštaringu sprendimu politinę reklamą kabinti prie savo velionės žmonos atvaizdo jau pasižymėjęs „Vieningo Kauno“ lyderis, „Viči“ įmonių grupės savininkas Visvaldas Matijošaitis taip pat reklamuojasi kaip „subrendęs krabas“. Ta proga internete jau sukasi ir memas su „Simpsonų“ kūrėjų animacinio serialo „Futurama“ herojumi, omaru-humanoidu Zoidbergu.

O kitas Kauno verslininkas Kęstutis Pūkas į kovą dėl mero kėdės kyla su kone apokaliptiniu plakatu.
„Tvarkiečiai“ Šilutėje užklupti ne pačioje geriausioje vietoje iškabinę savo rinkiminį plakatą. Viršuje – „Tvarka ir teisingumas“, apačioje – „Moki-veži“.

Dvejopų minčių kelia ir liberalo Gintauto Krilavičiaus rinkiminis siužetas, kuriame politikas tarsi pašiepia įvairius įvaizdžio triukus naudojančius konkurentus, bet sykiu atrodo kaip ne itin didelio biudžeto komedijos herojus.

Konservatorių kandidatės į Plungės tarybą rinkėjus vilioja Smetonos laikų fotosesija. Alytaus konservatoriai kažkodėl sudėti į laikrodį – vietoj skaičių. Seimo narys Remigijus Ačas žada „arti už tris“ ir tai iliustruoja trimis arkliais, o Naglio Puteikio šalininkai Ukmergėje skelbia, kad prekybos centruose reikia ieškoti malkų. Panašu, kad linksmiausi rinkiminės agitacijos epizodai – dar tik prieš akis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA