Niūrias vaikų žaidimų vietas pakeis naujai įrengtos aikštelės | Kas vyksta Kaune

Niūrias vaikų žaidimų vietas pakeis naujai įrengtos aikštelės

kaunas.lt nuotr.

Aplūžusios, surūdijusios ir netvarkingos sovietmečiu daugiabučių namų kiemuose įrengtos vaikų žaidimo aikštelės netrukus liks tik prisiminimuose. 128 – tiek Kauno daugiabučių kvartaluose esančių žaidimo aikštelių pernai jau sulaukė kapitalinio remonto, o dar daugiau nei 50 bus sutvarkytos šiemet.

Daugiabučių namų kiemuose esančių žaidimo aikštelių atnaujinimo programą inicijavusi Kauno miesto tarybos narė Gintarė Skaistė pasakojo, jog pirmiausia buvo kreiptasi į seniūnijas su prašymu surinkti duomenis apie aikšteles, kurias reikia atnaujinti skubiausiai.

„Iš pradžių bendradarbiaudami su miesto seniūnijomis bei gyventojais atlikome apklausą, ir pagal gautą informaciją sudarėme žaidimo aikštelių sąrašą, kurioms reikalingas remontas. Džiugu, jog pernai pavyko atnaujinti didžiąją dalį aikštelių. Šįmet bus atnaujintos ir likusios. Sutvarkytos vaikų žaidimo aikštelės – puiki investicija į vaikų užimtumą. Labai svarbu ir taip, jog jos tapo ne tik gražesnės, bet ir saugesnės“, – teigė G. Skaistė.

Dar laukia 3 seniūnijos

Pasak Kauno miesto savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus specialistų, didžiausias skaičius atnaujintų vaikų žaidimo aikštelių teko Dainavos, Žaliakalnio, Gričiupio bei Eigulių seniūnijoms. Šilainių, Šančių ir Petrašiūnų seniūnijose esančios 52 vaikų žaidimo aikštelės bus atnaujintos šįmet tęstinio projekto lėšomis.

„Aikštelių remonto darbai šįmet prasidės iškart, kai tik miesto taryba patvirtins šių metų Visuomenės sveikatos rėmimo specialiąją programą“, – patikslino Kūno kultūros ir sporto skyriaus atstovai.

Tvarko iš esmės

„Statant daugiabučių kvartalus sovietmečiu buvo įrengta nemažai vaikų žaidimo aikštelių, tačiau laikui bėgant jos nebepuošė miesto, buvo aplaužytos ir aprūdijo. Todėl šalia naujų aikštelių mažiesiems įrengimo, nutarėme didesnį dėmesį skirti ir esamų įrenginių sutvarkymui“, – pažymėjo G. Skaistė.

Atnaujinant žaidimų aikšteles įrengiamos naujos uždengiamos smėlio dėžės, suktukai, atnaujinamos ir sutvarkomos klasikinės vertikalios sūpynės, atnaujinami skersiniai, lygiagrečiai, mediniai suoliukai, laipynės, karstynės, atliekami demontavimo bei dažymo darbai. Vaikų žaidimo aikštelių atnaujinimo projektas finansuojamas iš Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA