Šeši vyrai už padirbtų eurų realizaciją stos prieš teismą | Kas vyksta Kaune

Šeši vyrai už padirbtų eurų realizaciją stos prieš teismą

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno apskrities policijos kriminalistai greitai atliko tyrimą, o Kauno apygardos prokuratūros prokurorai teismui perdavė baudžiamąją bylą, dėl netikrų pinigų ar vertybinių popierių pagaminimo laikymo ar realizavimo, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 213 str.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad 1980 m. gimęs kaunietis, 2014 m. gruodžio mėnesį iš nenustatyto asmens įgijo du padirbtus 50 € nominalo banknotus (Nr. S2017544222) bei, žinodamas, kad banknotai yra padirbti, bandė juos realizuoti ir tokiu būdu pasipelnyti.

Nepavykus realizuoti minėtų banknotų spaudos kioskuose, vyras prie šio „verslo plano“ pasiūlė prisijungti pažįstamam vyriškiui, kuris savo ruožtu įtraukė dar kelis asmenis.

Pusė plano pavyko, 2015-01-07 vieną kartą pavyko atsiskaityti padirbtu banknotu, tačiau antrasis – nepasisekė.
Tyrimo metu Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai nustatė, kad minėtu „verslo planu“ susigundė ir į jį iš viso įsitraukė šeši nedirbantys, Kaune gyvenantys asmenys: trys vyrai, gimę 1980 m., 1985 m. ir 1984 m., bei trys moterys, gimusios 1973 m., 1989 m. ir 1989 m.

Už šį nusikaltimą (LR BK 213 str. 1 d.) baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Kauno apskrities policija dar kartą įspėja, kad gali padaugėti tokių atvejų, kuomet už pirkinius bus atsiskaitoma suklastotais eurais. Kaip rodo praktika, dažniausiai klastojami 50 eurų nominalo banknotai. Venkite imti didelės vertės banknotus gatvėje, turguose, kitose nepatikimose vietose ar pirkti daiktus iš nepažįstamų asmenų.

Jeigu atsitiko taip, kad jus apgavo ir jūs gavote suklastotą banknotą, nesistenkite juo atsiskaityti, ar kitais būdais realizuoti, nes už tai gresia baudžiamoji atsakomybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA