Rekordinis populiarumas vainikavo „Žalgirio“ arenos metus | Kas vyksta Kaune

Rekordinis populiarumas vainikavo „Žalgirio“ arenos metus

Archyvo/ M.Gelbūdos nuotr.

Praėjusieji metai „Žalgirio“ arenai buvo ypatingi. Surengta begalės garsiausių atlikėjų koncertų, įvairių renginių. Praeitais metais į didžiausią areną atėjo ir dumilijoninis lankytojas. Daug emocijų, plojimų ir geros nuotaikos – štai kokie 2014-ieji metai buvo „Žalgirio“ arenoje.

Kylie Minogue ir Džordana Butkutė, Enrique Iglesias ir Marijonas Mikutavičius, SEL ir „Paroda AgroBalt 2014“, miuziklas „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“ ir šou „Ice Age Live“. 2014 metais Kauno „Žalgirio“ arena vėl sutraukė pasaulio ir Lietuvos žvaigždes bei tapo lankomiausia mūsų šalyje.

Prieš koncertą gauti bilietų – sudėtinga

Visiškai išparduoti bilietai ir keliolika tūkstančių lankytojų – tokio populiarumo sulaukė lapkritį vykęs Džordanos Butkutės bei gruodžio mėnesį praūžęs Marijono Mikutavičiaus šou.

Susidomėjimas šių atlikėjų koncertais buvo ypatingai didelis. Tai rodo, kad per pastaruosius kelis metus kauniečiai tapo aktyvūs renginių lankytojai. Ir ne tik tai – į Kauną atvyksta nemažai lankytojų iš aplinkinių miestų. Čia prisideda dėkinga miesto padėtis – valandos atstumu nuo Kauno vykstant automobiliu gyvena daugiau nei 1,5 milijono gyventojų“, – sakė „Žalgirio“ arenos vykdomoji direktorė Asta Ivanauskienė.

M.Mikutavičius sausakimšą areną sutraukė antrus metus iš eilės, o D.Butkutė vėl galėjo džiaugtis dešimttūkstantinės minios šėlsmu.

Vos sulaukiau, kada galėsiu su jumis pasisveikinti. Labas, mano mylimas mieste! Labai labai labai labai seniai laukiau šito koncerto“, – Kauno „Žalgirio“ arenoje švytėdama kalbėjo populiariausia Lietuvos dainininkė D.Butkutė, surengusi dvi valandas trukusį efektingą, aukšto lygio reginį „Nesudeginta ant laužo“.

Teko keisti evakuacijos planą

Praėjusiais metais didžiausioje Lietuvos arenoje apsilankė net 576 tūkstančiai žiūrovų: Kauno „Žalgirio“ arena vėl tapo lankomiausia Lietuvoje.

„Iki šiol neturėjome tokios modernios ir didelės erdvės kaip „Žalgirio“ arena. Lietuvos atlikėjams reikėjo laiko apsiprasti su kelis kartus išaugusiomis galimybėmis, o pastaruoju metu jie tuo puikiai naudojasi“, – lankomumo rekordais džiaugėsi A.Ivanauskienė.

Įspūdingą lankomumo rekordą pasiekė, kaip ir 2013 metais, „Žalgirio“ arenoje vėl koncertavęs Egidijus Dragūnas su grupe SEL.

Standartus ir stereotipus laužantis E.Dragūnas tapo pirmąja Lietuvos muzikos žvaigžde, kuri surengė taip vadinamąjį „360 laipsnių“ koncertą: arenos viduryje įrengtoje iš visų pusių matomoje scenoje naujo SEL albumo pristatymą stebėjo net 20024 žiūrovai.

Iki tol koncertams „Žalgirio“ arenoje buvo numatyta tik kiek daugiau nei 15 tūkstančių vietų. Matant didžiulius pardavimus į SEL koncertą, buvo inicijuoti pakeitimai, leidžiantys priimti didesnį lankytojų kiekį. Administracijai teko koreguoti ir iš naujo patvirtinti arenos evakuacijos planą. Šie veiksmai leis arenai ir ateityje priimti atlikėjus bei grupes su 360 laipsnių scena.

K.Minogue: „Turite nuostabią areną“

Vieną spalvingiausių šou su įspūdingomis dekoracijomis ir nuolat besikeičiančiais kostiumais praėjusiais metais „Žalgirio“ arenoje surengė neišblėstančią energiją demonstruojanti 46 metų atlikėja iš Australijos – Kylie Minogue.

„Jūs turite nuostabią areną“, – neslėpė susižavėjimo pasaulį nuo Niujorko iki Honkongo, nuo Londono iki Tokijaus su savo koncertais apkeliavusi Kylie, kurios sceninę aprangą kurti patikėta garsiems mados namams „Dolce & Gabbana“ ir puikiam žinomam dizaineriui – Jeanui Pauliui Gaultier.

„Aš myliu“, – vienoje geriausių arenų Europoje lietuviškai kalbėjo dar viena žvaigždė – ispanas Enrique Iglesias, kuris „Žalgirio“ arenoje surengė pasaulinių gastrolių „Sex And Love Tour“ šou.

Merginų ir moterų numylėtinis E.Iglesias į Kauną atsigabeno visas Europos turui skirtas dekoracijas ir aparatūrą, iš savo vietų kėlė tūkstančius gerbėjų, o su laimingiausiais scenoje mielai bendravo ir dainavo. Atsisveikindamas su jį sužavėjusia publika E.Iglesias žadėjo dar kartą sugrįžti į „Žalgirio“ areną.

Platus renginių spektras

Lankomumo lūkesčius viršijo brangiausias visų laikų Lietuvos miuziklas „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“: daugiau nei milijoną litų kainavusį renginį, kuriame šoka 32 šokėjai, dainuoja 12 choristų, vaidina 10 aktorių, dirba per 100 aptarnaujančio personalo, scenoje parodoma 210 dizainerio Juozo Statkevičiaus kurtų kostiumų aplankė daugiau nei 10000 žiūrovų.

Apie 35 tūkstančius žiūrovų „Žalgirio“ arenoje surinko paroda „AgroBalt 2014“, ne vieną tūkstantį ekstremalaus sporto gerbėjų suviliojo pasaulinio lygio renginiai „Arena Motor Show“ ir „Arena Cross“.

Net penki šou per tris dienas ir 17000 žiūrovų: pirmą kartą Lietuvoje pasaulyje pripažintas šou ant ledo „Ledynmetis. Live!” („Ice Age Live!“) „Žalgirio“ arenoje sutraukė ir suaugusius, ir vaikus.

„Žalgirio“ arena – multifunkcinė, todėl krepšinio aikštelės parketą greitai pakeičia ledas“, – pasak „Žalgirio“ arenos vykdomosios direktorės A.Ivanauskienės, standartiškai krepšinio aikštelė yra išrenkama per 4 valandas. Į tai įeina ne tik parketo išardymas, bet ir kėdžių nurinkimas ir apatinių tribūnų dalių sustūmimas.

Arenos universalumą patvirtino ir pirmą kartą čia surengtos rankinio varžybos, o per krepšinio rungtynes „Žalgirio“ arenoje apsilankė dumilijonasis jos lankytojas, išvydęs dar vieną žalgiriečių pergalę.

Šiais metais – puokštė nepamirštamų renginių

Įspūdingų pasirodymų, patenkinsiančių pačius įvairiausius žiūrovų įnorius, netrūks ir 2015 metais. Pagrindinėje arenos salėje vėl planuojama surengti daugiau nei šimtą renginių. Visada sausakimšas būna ir arenos amfiteatras, kuriame vyksta mažesni koncertai, konferencijos ar kiti renginiai.

„2015 metus pradėjome įspūdingu italų tenoro Andrea Bocelli koncertu, kurį stebėjo pilnutėlė arena, – optimistiškai prasidėjusius metus vertino A.Ivanauskienė. – Tačiau tai – tik metų pradžia. Šiemet „Žalgirio“ arenoje spindės dar ne viena Lietuvos ir pasaulinio lygio žvaigždė.“

Kad Kaune apsilankys muzikinio pasaulio žvaigždės, liudija ir „Žalgirio“ arenos renginių kalendorius. Jame vietas jau užsirezervavo Bryanas Adamsas, roko grupė „Nickelback“, Eurovizijos laimėtoja Loreen bei popmuzikos dievaitis Robbie Williamsas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA