Konfiskuotas krokodiliukas įleistas į naujuosius namus | Kas vyksta Kaune

Konfiskuotas krokodiliukas įleistas į naujuosius namus

R. Tenio nuotr.

Šiuo metu vienintelis Lietuvos zoologijos sode esantis krokodilas Krokas šiandien įleistas į naują voljerą. Iki šiol pusantrų metų augo laboratorijoje.

Prieš pusantrų metų į Lietuvos zoologijos sodo darbuotojų rankas pateko mažas krokodilas. Tuomet studentas užsienyje nusipirko gyvūną ir manė, jog namuose augins driežą. Kai šis pradėjo augti, aiškiai pasimatė, jog tai krokodilas, o ne driežas. Vaikinas nusprendė internetu roplį parduoti, tačiau pareigūnai jį susekė ir gyvūną konfiskavo, nes Lietuvos įstatymai neleidžia laikyti krokodilo namuose.

Tuomet gyvūnas buvo perduotas į Kauno zoologijos sodo darbuotojų rankas, kurie pasirūpino krokodilu. Pusantrų metų roplys gyveno laboratorijoje, tačiau šiandien jis perkeltas į naujus namus. Kol gyvūnas dar jaunas, tokio voljero jam pilnai pakaks, tačiau vėliau turės būti perkeltas kitur.

„Kol kas jo charakteris toks, koks ir priklauso mažam kaimaniukui. Maži gyvūnai turi apsiginti nuo daugybės priešų, tad jis dabar agresyvus. Tiksliai negalime pasakyti, kiek jam yra metų, bet spėjame, kad bus apie du su puse, tad šiuo metu jis dar gyvena ne proteliu, o instinktais. Dabar, kai jis perkeltas į didesnį terariumą, galės atsiskleisti ir kitos charakterio savybės“, – kalbėjo Šaltakraujų gyvūnų skyriaus vedėja Alma Pikūnienė.

Kaimanų rūšies krokodilai gali išgyventi ir iki 60 metų. Šiuo metu krokodilas Krokas visai jaunas ir nedidelis. Kai atkeliavo į sodą, buvo apie 40 centimetrų ilgio, dabar jau ūgtelėjo ir pasiekė 70 centimetrų. Darbuotojai tikina, jog Krokas turėtų dar užaugti iki dviejų metrų ilgio.

Kauno zoologijos sode ankščiau buvo vienas krokodilas, tačiau jis 2010 metais nugaišo. Tada Nilo krokodilas Gena sulaukė garbaus amžiaus, vien sode pragyveno 40 metų. Dabartinis krokodilas Krokas visai kitokios rūšies. Tikimasi, kad Kaimanų rūšies krokodilas taip pat galės stebinti zoologijos sodo lankytojus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA