Buvusioje mirties stovykloje Kaune nufilmavo kūrinio vaizdo klipą | Kas vyksta Kaune

Buvusioje mirties stovykloje Kaune nufilmavo kūrinio vaizdo klipą

Kauno kūrėjas „Motionno“ pristato vaizdo klipą kūriniui „Motionno“ – jis buvo nufilmuotas Kauno IX forto muziejaus tvirtovėje – buvusioje mirties stovykloje.

Kartu su Kauno IX forto muziejumi įgyvendinto projekto metu scenose filmavosi ir Kauno miesto bei rajono mokyklų moksleiviai, Tolerancijos ugdymo centrų programų dalyviai.

Klipo scenose statistais buvę jaunuoliai pavaizdavo šiuolaikinius žmones, žvelgiančius į savo praeitį.

„Dabartiniai žmonės stengiasi negalvoti apie karo metu vykusius žiaurumus, Holokaustą. Atminimo vietos tampa vos ne laisvalaikio praleidimo, nerūpestingo turizmo vietomis.

Norėjome pasakyti – nors nuo Holokausto praėjo 70 metų – tai tikrai nedaug, kad juos pamiršti. Minimi dalykai – aišku, visiškai nesulyginamais mąstais – kartojasi ir yra aktualūs šiandien.

Šios kartos muzikantai dažniausiai dainuoja saldžias dainas apie meilę. O nuo monumento matosi, atrodo, tipiška ir rami gyvenvietė. Kur neseniai taip pat įvyko niekuo nepateisinamos žudynės…“, – sako projekto autoriai.

Kauno IX forte Holokausto metu, įvairiais vertinimais, buvo sunaikinta iki 50 tūkst. žmonių.

Didžiausioje II pasaulinio karo meto koncentracijos stovykloje Aušvice ir Birkenau (Osvencime), kurios išlaisvinimo dieną ir minimas Holokausto aukų atminimas, iš viso nužudyta apie 1,1 mln. žydų iš visos Europos, o taip pat romų, lenkų ir kitų tautybių belaisvių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA