Lenktynininkai ralį iškeitė į kartingus | Kas vyksta Kaune

Lenktynininkai ralį iškeitė į kartingus

R. Tenio nuotr.

Artėjant didžiausiam šalies raliui „Halls Winter Rally“ lenktynininkai jėgas išbandė važiuojant kartingais. Kaune kartingais lenktyniauti nusprendė septyni geriausi šalies automobilių sporto entuziastai.

Jau kitą savaitę Utenos apylinkėse vyks didžiausias šalyje žiemos ralis „Halls Winter Rally“. Čia susigrums geriausi automobilių sporto lenktynininkai. Tad prieš svarbias rungtynes lenktynininkai treniravosi Kaune. Tiesa, Kaunakiemio gatvėje lenktynininkai važinėjo ne su savo sportiniais automobiliais, o su kartingais.

Kartodrome geriausiai pasirodė vienas iš Lietuvos ralio lyderių Vytautas Švedas. Kaunietis įveikė varžovus ir iškovojo pirmąją vietą. Pats sportininkas tikina, jog tai visai kitoks važiavimas, tačiau ir čia pagauna azartas.

„Žinoma, tai labiau šou pobūdžio varžybos, nors laikėmės už tokio pat vairo, už kurio laikysimės kitą savaitę. Aišku, žiemos ralyje bus greitis didesnis, tai čia negalima to sulyginti, bet mes turėjome geras emocijas, susitikome su draugais. Be to, tai yra varžybos, o kartu ir adrenalinas. Su ta gera emocija važiuosim į Uteną ir ten bandysime tai pakartoti“, – džiaugsmingai nusiteikęs kalbėjo V. Švedas.

Normaliame ralyje sportininkai kovoja su savimi, išbando savo jėgas prieš vėją, įvairiame kelyje, o kartodrome teko lenktyniauti su kitais ir šiek tiek kitaip kovoti dėl geriausių pozicijų. Lenktynininkas pasakoja, jog trasoje teko šiek tiek pasistumdyti, nes kartingai yra kontaktinis sportas. Tik pradėjus važiuoti, kažkas iš varžovų į jį atsitrenkė ir šis apsisuko, tačiau pavyko sugrįžti į lyderio poziciją.

Kartingais besirungiantiems sportininkams buvo suvienodintas svoris, tad visi dalyviai buvo lygūs. „Kai kartingai vienodi, išaiškėja geriausi vairuotojai“, – sakė V. Švedas.

Tikimasi, kad varžybos su kartingais taps gražia tradicija ir kitais metais prieš svarbiausią metu automobilių ralį. Anot organizatorių, tai ne tik gera treniruotė, tai ir smagus laiko praleidimas, tad kitais metais kartodrome susirungs dar daugiau ralio dalyvių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA