Rinkimuose konkuruos sąžiningai: pasirašyta deklaracija | Kas vyksta Kaune

Rinkimuose konkuruos sąžiningai: pasirašyta deklaracija

Kaunas.lt nuotr.

Septynių politinių partijų ir rinkimų komitetų, dalyvausiančių kovo 1 d. vyksiančiuose Kauno miesto mero ir tarybos rinkimuose, pirmadienį pasirašė Sąžiningo konkuravimo rinkimuose deklaraciją.

Deklaraciją pasirašė partijos „Jaunoji Lietuva“, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, LR liberalų sąjūdžio, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) ir rinkimų komitetų „Vieningas Kaunas“ bei „Dirbam Kaunui“ atstovai. Pasirašyti Sąžiningo konkuravimo rinkimuose deklaraciją buvo kviečiamos visos 18 rinkimuose Kaune dalyvaujančių politinių partijų ir rinkimų komitetų.

„2012 m. per Seimo rinkimus buvo užfiksuoti 507 pranešimai dėl galimų pažeidimų. Iš viso buvo pradėti 44 ikiteisminiai tyrimai bei 9 administracinės bylos. Tuo tarpu prieš 2014 m. LR Prezidento rinkimus buvo pasirašyta deklaracija „Dėl garbingų ir sąžiningų respublikos prezidento rinkimų“. Ir galimų pažeidimų skaičius sumažėjo beveik dvigubai bei siekė apie 300“, – sakė vienas iš Sąžiningo konkuravimo rinkimuose deklaracijos iniciatorių Gytis Žakevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA