Kaunietė pasiūlė idėją Aleksoto panoramai, savivaldybė kuria grandiozinius planus | Kas vyksta Kaune

Kaunietė pasiūlė idėją Aleksoto panoramai, savivaldybė kuria grandiozinius planus

Skaitytojos atsiųsta nuotr.

Kol Kauno miesto savivaldybė laukia Europos sąjungos milijonų, už kuriuos bus rekonstruojama Aleksoto apžvalgos aikštelė, „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja pasiūlė paprastą idėją, kaip galima būtų pagyvinti Aleksoto panorama vadinamą vietą.

Kaunietė atsiuntė nuotrauką ir pridūrė: „jei būtų įrengtas paprastas apvalus lauko bariukas, panorama taptų kur kas gyvesnė ir joje mielai lankytųsi į Kauną atvykę turistai ir miesto gyventojai“.

Prieš beveik metus Kauno savivaldybėje buvo pristatyta Aleksoto apžvalgos aikštelės galimybių studija.

Priešprojektinių pasiūlymų ir galimybių studiją atlikę specialistai siekė nustatyti urbanistinio – ekonominio vystymosi ir plėtros galimybes, prioritetus ir priemones, siekiant gerinti Kauno miesto įvaizdį ir gyvenamosios bei rekreacinės aplinkos būklę.

„V. Čepinskio gatvės pabaigoje nuo šlaito atsiverianti puiki panorama į Kauno senamiestį sudaro išskirtines sąlygas šioje vietoje supažindinti vietos turistus ir užsienio svečius su svarbesniais Kauno miesto, Lietuvos ir visos Europos istorijos faktais, apžvelgti iškiliausias Kauno senamiesčio kultūros paveldo vertybes”, – teigė UAB „Eurointegracijos projektai” projektų vadovė.

Atliktoje galimybių studijoje buvo nagrinėjama Aleksoto apžvalgos aikštelės urbanistinės plėtros teritorijos struktūros analizė ir įvertinimas, pasiūlymai dėl aikštelės urbanistinės plėtros teritorijos išvystymo bei pasirinktos įgyvendinti alternatyvos detalus apibūdinimas.

Kaip vieną iš galimų aikštelės sutvarkymo variantų pateikę specialistai teigė, jog aikštelė galėtų būti dviejų lygių su prailginta viršutine dalimi, apatiniame lygyje įrengiant patalpas, kuriose galėtų įsikurti kavinė, o viršuje būtų poilsio zonos su grindinyje įrengtu apšvietimu, panoraminiais žiūronais. Preliminariais skaičiavimais, šio projekto vertė gali siekti apie 5,5 mln. Lt.

„Į šį projektą reikia žiūrėti kompleksiškai, t. y. sutvarkyti apžvalgos aikštelę, jos prieigas, įrengti apžvalgos ratą, ir mąstyti apie papildomas pramogas ir paslaugas, pavyzdžiui kaip Aleksoto kalno ir Senamiesčio sujungimas keltuvais” – tuomet sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA