Kauno metropolijos kunigas rastas su šautine žaizda negyvas | Kas vyksta Kaune

Kauno metropolijos kunigas rastas su šautine žaizda negyvas

delfi.lt 2015/01/19 14:46
Archyvo / Kas vyksta Kaune nuotr.

Pirmadienį prie Nemuno rastas negyvas Kauno metropolijai tarnavęs Šakių vicedekanas 53 metų Sigitas Matusevičius su šautine žaizda.

Nelaimės faktą DELFI patvirtino Šakių rajono policijos komisariato kriminalinės policijos viršininkė Ingrida Pranskaitienė, tačiau daugiau informacijos suteikti nesutiko.

Įvykio aplinkybes aiškinasi Marijampolės rajono prokuratūra.

Šakių Šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonas, vicedekanas S. Matusevičius į kunigus buvo įšventintas 1989 gegužę, Šakiuose tarnavo nuo 2002 metų gegužės 27 dienos.

„Mes esame pašiurpę. Negalime patikėti, kad nebėra klebono. Atrodo, tik prieš savaitę matėmės. Dar neaišku, ar tikrai pats nusižudė, mums tik ką pasakė, kad nebegyvas”, – DELFI sakė parapijos, kurioje tarnavo kunigas S. Matusevičius, žmonės.

Kaip informavo prokuroras Audrius Ažukas, kunigo paieška buvo paskelbta sausio 17 dieną, vakare. „Žmonės pranešė, kad klebonas išvyko savo automobiliu, buvo imtasi skubių paieškų, tačiau jo buvimo vieta buvo nežinoma iki šiandien 11 valandos. Buvo rastas automobilis ir jame nebegyvas kun. S. Matusevičius su šautine žaizda krūtinėje. Leidimą pistoletui laikyti dvasininkas turėjo“, – sakė prokuroras.

A. Ažukas DELFI užsiminė, kad viena iš kunigo dingimo priežasčių buvo ta, kad sirgdamas sunkia, nepagydoma liga dvasininkas galėjo pakelti prieš save ranką.

„Deja, ši versija pasitvirtino, žmogus rastas negyvas“, – apgailestavo prokuroras. Tikslios diagnozės jis nežinojo, tik tiek, kad kun. S. Matusevičius sirgo vėžiu.

Pirminė kunigo mirties priežasties versija – savižudybė. „Šiuo metu įvykio vietoje pareigūnai laukia atvykstant ekspertų. Kadangi mūsų rajonas savo eksperto neturi, tenka palaukti, kol atvyks iš Jurbarko, aptarnaujantis, berods, keturis rajonus – Tauragę, Jurbarką, Raseinius ir Šakius“, – sakė prokuroras, paaiškindamas, kodėl negali pateikti detalesnių duomenų.

Pagalbos telefonai:

Jaunimo linija 8 800 28888
Vaikų linija 116 111
Pagalbos moterims linija 8 800 66366
Vilties linija 116 123

Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA