Jei policija pričiups šį vairuotoją, teks nusiplėšti numerius | Kas vyksta Kaune

Jei policija pričiups šį vairuotoją, teks nusiplėšti numerius

Skaitytojų nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas užfiksavo Kauno gatvėmis riedantį automobilį, ant kurio numerių yra sovietinis užrašas. Pagal galiojančius įstatymus, už sovietinių simbolių demonstravimą, gali tekti nemažai susimokėti.

Tik savaitgalį panašus atvejis įvyko sostinėje. Tada ant ruso automobilio puikavosi sovietinė simbolika. Gyventojai užfiksavo tai ir perdavė policijos pareigūnams. Šie automobilio savininkui liepė nulupti sovietinę simboliką demonstruojantį lipduką. Vairuotojas kartu gavo šaukimą į teismą.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pamatė Savanorių prospektu važiuojantį „VW Passat“, ant kurio numerių rusiškai užrašyta „CCCP“ (liet. SSSR – arba Sovietų Sąjunga). O propaguoti sovietinius reliktus Lietuvoje draudžiama. Tad šiuo atveju Kauno gatvėse važinėjančiam vairuotojui gali nutikti tas pats, kaip ir rusui Vilniuje. Jei pareigūnai pagaus automobilio „VW Passat“ vairuotoją, šiam gali tekti nulupti nuo transporto priemonės numerius ir pasiaiškinti teisėjams bei paploninti piniginę.

Pagal Lietuvos įstatymus, toks nusižengimas užtraukia baudą nuo 144 iki 289 eurų su daikto, kuris buvo administracinio teisės pažeidimo padarymo įrankis, konfiskavimu.

Raginame portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojus, užfiksavus panašius atvejus, apie tai pranešti policijos pareigūnams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA