Skaitytojos laiškas: „Kauno švara“ dirba apgailėtinai | Kas vyksta Kaune

Skaitytojos laiškas: „Kauno švara“ dirba apgailėtinai

Skaitytojų nuotr.

Kai atsikrausčiau gyventi į 9 aukšte esantį butą, tikėjausi pro langą matyti alsuojantį Kauną. Tačiau šios viltys greit žlugo. Jau pirmosiosmis dienomis nuleidus akis žemyn, matyti kiemas, nusėtas šiukšlių gausa.

Gyvenu čia jau trečius metus, tačiau per juos nė karto neteko matyti tvarkingo kiemo. Žolė nupjauta, medžiai apgenėti, žmonės vedžioja šunis, aidi vaikų juokas žaidimų aikštelėj, o šalia viso to viso kiemo žaizda –šiukšlynas. ,,Kauno Švaros” darbuotojai atvažiuoja, susirenka šiukšles iš konteinerių, itin retais atvejais darbuotojas su kastuvu paima atsitiktines 5 šiukšles ir išvažiuoja. Tiek žinių. Ne gana to, dar ir sąskaitą nuo praėjusių metų už savo paslaugas pakelė.

Yra buvę ir atvejų, kai ,,susikrovusių” šiukšlių kalnas stūkso ištisus metus nejudinamas. Daugelis supranta, kad šiukšlių krovimas ne į konteinerius nėra leidžiamas, tačiau kiti gyventojai dėl to neturėtų nukentėti, o „Kauno švara“ turėtų jas surinkti.

„Kauno švaros“ internetiniame puslapyje, D.U.K. skiltyje rašoma: ,,Atliekų surinkimo konteinerių turėtojai atsako už jų teritorijoje esančių konteinerių aikštelių švarą ir tvarką. Komunalinių atliekų tvarkytojas privalo surinkti ne mažesniu kaip 2 m spinduliu aplink individualius ir kolektyvinius konteinerius jų ištuštinimo metu iškritusias atliekas.”

Negana to, gyventojai turi sukti galvas kaip drėgnuoju periodu apskritai prieiti prie konteinerių, nes juos supa kartais net kelių metrų spinduliu balos ir tešlynai.

Tačiau visa tai „Kauno švarai“ neįdomu. Prieš daugiau nei mėnesį jiems išsiųstas skundas, tačiau nei atsakymo, nei menkiausių pokyčių.

Gaila, kad esi priverstas mokėti už iki galo nesuteiktas paslaugas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA