Žmonių žiaurumas: vyras užsiundė šunį ant benamės katytės | Kas vyksta Kaune

Žmonių žiaurumas: vyras užsiundė šunį ant benamės katytės

R. Tenio nuotr.

Ant benamių gyvūnų žmonės dažnai išsilieja, tačiau šį kartą Kaune su jauna katyte buvo pasielgta itin žiauriai. Vyras užsiundė didelį šunį ant mažo katinėlio, dar pats paspardė vargšą gyvūną. Šiuo metu katytė sveiksta sunkiai: jei nepagerės, teks amputuoti koją.

Maždaug prieš savaitę į veterinarų rankas pateko juoda, meili katytė, kurią atvežė gyventojai. Kalniečių rajone šunį vedžiojęs vyras, panoro išlieti pyktį ant benamio gyvūno, tad užsiundė didelį šunį. Šis katytę smarkiai sužalojo. Negana to, šuns šeimininkas dar ir pats paspardė katytę, kol ši buvo šuns nasruose.

„Pasigirdo baisus klyksmas. Pradėjau bėgti ir rėkti. Pamačiau, kaip kitas katinas puolė ginti, tai vyras nuspyrė tą katiną ir aš jo nebemačiau. Atbėgus arčiau pamačiau, kad katinėlis buvo pas šunį dantyse, tai vyras ir tą vargšiuką spardė“, – pro ašaras kalbėjo įvykį mačiusi kaunietė.

Iškritęs iš šuns nasrų, katinėlis jau buvo leisgyvis. Šuns šeimininkas atsisakė vežti katytę pas veterinarą, todėl tai padaryti suskubo pati įvykio liudininkė. Anot jos, vyras netaręs nė žodžio, tiesiog nuėjo tolyn.

Gali tekti amputuoti koją

Atvežta į Aleksote įsikūrusią veterinarijos kliniką, katytė atrodė baisiai. Daugybiniai dubens kaulų lūžiai bei įkandimai visoje galinėje gyvūnėlio dalyje – stebuklas, kad šuo neperkando katytės kiaurai. Anot veterinaro Karolio Vainalavičiaus, dubens kaulai lūžo penkiose vietose, tiek pat yra ir įkandimų. Iš žymių matyti, kad katytė turėjo būti smarkiai patąsyta, gal net pamėtyta ore.

„Kai katytę atvežė, mėlynių nesimatė, tad jei žmogus spyrė į katytę, greičiausiai pataikė į jau padarytas žaizdas. Iš pradžių atrodė geriau, tačiau po trijų dienų viskas pradeda tirpti ir tada pasimatė, kokia iš tiesų silpna yra ši katytė“, – sakė veterinaras.

Katytės gydytojai spėja, kad ji maždaug apie 5 mėnesių amžiaus, nes dar neiškritę pieniniai dantukai. Dėl to, jog gyvūnas labai jaunas, nėra iš savęs labai stiprus, todėl kol kas sveiksta sunkiai. Katytei atlikta viena operacija. Kasdieną gyvūnėlis gauna vaistų injekcijas, tačiau pati vaikščioti dar negali, mat užspaustas galinės kojos nervas. Jei šis neatsistatys, teks koją amputuoti.

Veterinaras pasakoja, jog kol kas katytė ta koja negali remtis, nes dar yra per silpna. Kitą savaitę turėtų pasimatyti, ar katytė galės normaliai vaikščioti, ar teks susilaikyti su trimis kojomis.

Kreipsis į teisėsaugą

Gyvūnų teisių globėjai tikina, jog nepaliks šio žiauraus elgesio su gyvūnais atvejo nuošalyje. Pagal liudininkų parodymus, ketinama surasti beširdį žmogų, kuris leido savo augintiniui sužaloti katytę. Pasak liudininkų, šviesaus plauko šunį Kalniečių rajone vedžiojo maždaug 50-ies metų vyras, tikimasi, kad jis bus surastas.

„Ketiname surinkti visą medžiagą: gydytojų išvadas, rentgeno nuotraukas ir pateikti prašymą prokuratūrai, nes negalima toleruoti tokio elgesio“, – tikino Gyvūnų globos ir priežiūros tarnybos narė G. Pundytė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA