Filmo apie A.Sabonį kūrėjai paruošė dovaną Kauno mokytojams | Kas vyksta Kaune

Filmo apie A.Sabonį kūrėjai paruošė dovaną Kauno mokytojams

Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Dokumentinio filmo komanda nusprendė pradžiuginti Kauno miesto mokyklų mokytojus, padovanodami jiems nemokamą kino filmo seansą, kuris vyks sausio 22 dieną. Filmo kūrėjų įsitikinimu, kino juostoje rodoma istorija yra puikus patriotizmo pavyzdys, kurį mokytojai turėtų perduoti savo auklėtiniams.

„Vaikai daug laiko praleidžia mokyklose, kurios jiems tampa lyg antraisiais namais, o pedagogai – tampa jų gyvenimo mokytojais, kurie įskiepija vertybes, ugdo jauną, besiformuojančią asmenybę. Filme persipina puikaus sportininko, bet taip pat ir žmogaus, beprotiškai mylinčio savo tėvynę, gyvenimo istorija. Būtent todėl džiaugiamės galėdami į filmą pakviesti Kauno mokyklų mokytojus.

Tikimės, kad po šios juostos mokytojai galės savo mokinius įkvėpti siekiant ne tik sportinių pasiekimų, bet ir motyvuos branginti savo tėvynę Lietuvą, įskiepys patriotizmo jausmą“, – kalbėjo filmo režisierius Rimvydas Čekavičius.

Lietuvos kino teatruose pasirodęs dokumentinis filmas „Arvydas Sabonis 11. Visa galva aukščiau“ nepaliko abejingo nei vieno kino juostose apsilankiusio žiūrovo. Atvirame, nuoširdžiame ir nuotaikingame filme atskleidžiamas ne tik pasakojimas apie Lietuvos krepšinio milžino gyvenimą ir karjerą. Be visa to, filme parodoma puiki, įkvepianti, motyvuojanti ir patriotizmo bei meilės tėvynei mokanti istorija, kuri turėtų įkvėpti kiekvieną jauną asmenybę.

Gruodžio 19 dieną Lietuvos kino teatruose pasirodęs filmas jau spėjo sumušti rekordus. Filmas apie krepšinio žvaigždę jau dabar yra geriausiai Lietuvos kino istorijoje startavęs dokumentinis filmas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA