Tokio žvilgsnio į žmogaus kūną Kaune dar nebuvo | Kas vyksta Kaune

Tokio žvilgsnio į žmogaus kūną Kaune dar nebuvo

R. Tenio nuotr.

Kauniečiai turi išskirtinę galimybę pažinti žmogaus kūną iš vidaus. Sekmadienį atsidarys unikali paroda, kuri visapusiški supažindins su žmogaus kūnu. Tokia paroda yra geriausia anatomijos pamoka, nes kasdien tokių vaizdų nepamatysite.

„Body Worlds Vital” parodoje eksponuojama apie 200 eksponatų. Žmonės gali pamatyti, kaip atrodo gimnastės, sportuojančios ant lyno, raumenys, mat matosi visi raumenų įtempimai, gyslelės. Ekspozicijos įkūrėjai tikina, jog parodos tikslas yra skatinti, jog žmonės daugiau judėtų ir sveikiau gyventų, nes galima pamatyti, kaip atrodo sveiko ir rūkančio žmogaus plaučiai.

Paroda išskirtinė tuo, jog tai ne tik galimybė pažvelgti į kitomis akimis žmogaus kūną, tai kartu ir pamatyti meno kurinį, kokį gali sukurti žmogaus rankos. Organizatoriai tikisi, jog parodoje atsiskleis žmonių potencialas ir žmonės suvoks, jog gyvenime pilna galimybių.

Visi eksponatai paruošti G. von Hagenso sukurtu plastinavimo metodu. Parodoje eksponuojami žmonių kūnai, paaukoti savanorių donorų. Lankytojams paroda atsivers sekmadienį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA