Išskirtinė paroda: Kaune vieši nematyti paukščiai | Kas vyksta Kaune

Išskirtinė paroda: Kaune vieši nematyti paukščiai

R. Tenio nuotr.

Pirmą kartą Kaune vyksta veislinių paukščių paroda. Nematytos vištos ir gaidžiai traukia lankytojų dėmesį. Ypatingai kauniečiai domisi koviniais peštukais.

Nuo 10 valandos žmonės būriuojasi Aleksandro Stulginskio universiteto Žemės ūkio mokslo ir technologijų parko paviljone, mat čia atvežti patys įvairiausi veisliniai naminiai paukščiai. Netrūksta vištų, gaidžių, ančių ar žąsų. Parodoje yra ir keletas putpelių.

Susirinkę lankytojai smalsauja, kaip atrodo ir elgiasi koviniai paukščiai, klausinėja, ar paukščiai dalyvauja nelegaliose peštynėse. Kitiems smalsu pažiūrėti į įvairiaspalvius naminius paukščius, nes jie yra matę tik paprastas vištas, kurios auga kaimuose.

Lietuvos veislinių paukščių augintojų asociacijos atstovai tikina, jog parodoje eksponuojama virš 250 paukščių. Didžioji dauguma naminių paukščių yra iš lietuviškų ūkių, tačiau veislės iš įvairių šalių. Parodoje yra ir Kinijoje ar Japonijoje kilusių vištų. Lietuvoje kilusių paukščių parodoje nerasite.

Teisėjai vertina veislines vištas ir renka gražiausias. Organizatoriai tikina, jog nei vienas paukštis nesurinko aukščiausio įvertinimo, tačiau rezultatai vis tiek neblogi ir yra kuo pasigrožėti.

Dabar daugelis žmonių nėra matęs kaimo, tad puiki proga parodoje pamatyti tikras vištas ir giedančius gaidžius. Taip pat galima įsigyti vištų kiaušinių iš įvairių Lietuvos ūkių. Paroda veiks iki 18 valandos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA