Kauniečiai litui surengė laidotuves | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai litui surengė laidotuves

R. Tenio nuotr.

Prie Lietuvos banko pastato kauniečiai padėjo karstą, gėlių bei uždegė žvakutes, mat nuo šiandien visoje šalyje galima atsiskaityti tik europine valiuta.

Anot gedulingo lito atsisveikinimo organizatorių, buvo surengtos lito laidotuves dėl to, jog šią naktį lietuvių valiuta buvo numarinta. Todėl apie 30 kauniečių litą palaidojo būtent prie Lietuvos banko pastato, esančio Maironio gatvėje.

„Nepriklausoma Lietuva be lito neįmanoma. Tada mūsų tikslai buvo atkurti nepriklausomybę, įkurti universitetus, dėl to labai liūdna, nes litas buvo pagrindas. Litas prieš 93 metus gimė būtent Lietuvos banke, todėl čia turėjo ir numirti. Į šią akciją atėjo tie, kuriems šiandien liūdna ir skauda”, – kalbėjo lito laidotuvių iniciatorius signataras E. Klumbys.

Prie banko pastato padėtas karstas, simbolizuojantis palaidotą litą, taip pat vainikas, apjuostas juostele bei uždegtos žvakės. Prie simbolinės lito kapavietės pasakytos kalbos ir išlietos ašaros. Kauniečiai į šią akciją atėjo nešini Lietuvos ir Kauno vėliavomis, kurios buvo apjuostos gedulo kaspinais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA