Sekmadienį Kaune atidaroma sensaciją pasaulyje sukėlusi žmogaus kūnų paroda | Kas vyksta Kaune

Sekmadienį Kaune atidaroma sensaciją pasaulyje sukėlusi žmogaus kūnų paroda

Organizatorių nuotr.

Šį sekmadienį, sausio 18 d., Kaune bus pristatyta itin atvira žmogaus kūnų paroda „Body Worlds Vital“. Autentiškų žmogaus kūnų, jų dalių, organų, sistemų bei struktūrų ekspoziciją bus galima išvysti prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ antrajame aukšte esančioje ekspozicijų salėje. Sensacinga, milijonus lankytojų visame pasaulyje pritraukianti paroda Kaune veiks iki balandžio 17 dienos.

„Tik pažinę savo kūnus iš vidaus mes suprasime, kad jie – išties nuostabūs. Kuo sveikesni esame, tuo geriau mums sekasi ne tik žaisti krepšinį, bėgti, šokti ar plaukti, bet ir tiesiog eiti gatve“, – sako dr. Angelina Whalley, parodos kuratorė. Vokietijoje įsikūrusio Plastinacijos instituto vadovės teigimu, kuo daugiau sužinosime apie savo kūną, tuo geriau galėsime pasirūpinti savimi ir kitais: „Body Worlds Vital“ yra unikali mokomoji priemonė, kuri padės mums visiems suprasti, kaip funkcionuoja žmogaus organizmas.“

Kaip atrodo vidaus organai, kas nutinka, kai žmogus suserga, kaip sąveikauja kaulai, raumenys ir raiščiai mums užsiimant įvairiomis sporto šakomis bei kokią įtaką mūsų organizmui daro pasirinktas gyvenimo būdas – tai tik dalis žmogaus kūno paslapčių, kurias atskleis paroda „Body Worlds Vital“. Parodos kūrėjų teigimu, daugybė žmonių visame pasaulyje, išvydę, kokį poveikį daro ilgalaikiai susirgimai ar polinkis į tabaką bei alkoholį, susimąsto apie sveikesnį gyvenimą ir žalingų įpročių atsisakymą. Tarp daugybės „Body Worlds Vital“ eksponatų lietuviai galės išvysti ir tokiose jų pamėgtose sporto šakose kaip bėgimas ar plaukimas sustingdytus kūnus.

„Visada palaikome aktyvaus ir sveiko gyvenimo būdo iniciatyvas, tikimės, kad ši paroda paskatins žmones daugiau domėtis savo organizmu ir jo sveikata“, – kalba Rasa Vyšniauskienė, „Megą“ valdančios bendrovės „Baltic RED“ rinkodaros vadovė.

Bene labiausiai pasaulyje apkalbamos parodos eksponatai paruošti vokiečių anatomo dr. Giunterio fon Hagenso išrastu plastinavimo metodu: acetono pagalba iš kūno pašalinami tirpieji riebalai ir skysčiai, tuomet vakuume acetonas pakeičiamas silikonu, vėliau pavyzdžiui yra suteikiama reikalinga forma ir pasitelkus dujas, šviesą ar karštį jis yra sutvirtinamas. Tam, kad kūnas taptų edukacinę funkciją atliekančiu eksponatu dr. G. fon Hagenso komandai reikia mažiausiai 1 500 darbo valandų – tai trunka maždaug vienerius metus. Visi parodoje „Body Worlds Vital“ eksponuojami žmonių kūnai paaukoti savanorių donorų – jau daugiau kaip 14 000 žmonių yra išreiškę tokį norą.

Lankytojai parodoje „Body Worlds Vital“ laukiami kiekvieną dieną nuo 10 iki 21 valandos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA