Jau dvidešimt metų Šilainių gyventojai pro langus mato gelžbetonių sąvartyną | Kas vyksta Kaune

Jau dvidešimt metų Šilainių gyventojai pro langus mato gelžbetonių sąvartyną

R. Tenio nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojo prašymas sugėdinti valdininkus, jog jau dvidešimt metų palei namus gyventojai turi kęsti šiukšlių sąvartyną. Skaitytojas tikina, jog seniai patys būtų sutvarkę aplinką, bet ten mėtosi gelžbetonio gabalai, kurių rankomis nepaimsi.

Nuvykus į vietą pasikabinome dar kelis Šilainių rajono gyventojus ir jie patvirtino, jog tokia netvarkyta aplinka jau kokią dvidešimt metų čia stūkso. Pasak gyventojų, tai tikrai nėra saugu, mat iš gelžbetonio gabalų styro įvairūs strypai, o vaikai mėgsta ant tų betono gabalų užlipti, tad yra didelė tikimybė, kad jie susižeis.

Be to, Baltų prospekte laisvame žemės plote gulintys gelžbetonio gabalai, gadina vaizdą. Jau pačios statybinės atliekos nesuteikia estetinio pasigėrėjimo, bet dar į tarpus vėlias pripučia įvairiausių šiukšlių. Gyventojai retoriškai klausia, ar viduryje miesto gali būti sąvartynas?

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojas pastebi, jog valdininkai tikrai nenori šios aplinkos sutvarkyti, mat gyventojai ne kartą kreipėsi dėl aplinkos sutvarkymo, tačiau jokio atsakymo nesulaukta. Gyventojai stebisi, jog Baltų prospekte esantis žemės lopinėlis kasmet yra šienaujamas.

Žinoma, gerai, jog žemės plotas yra šienaujamas, nes kitu atveju čia pasidarytų tikros džiunglės, per kurias vietos gyventojai niekaip neišbristų. Tačiau vertėtų ir išrankioti šiukšles bei išgabenti gelžbetonio gabalus tam, kad būtų geriau ne tik gyventojams, bet ir aplinką šienaujantiems darbininkams. Be to, atlaisvinus sklypą nuo šiukšlių, tikėtina, jog kas nors panorės sklypą įsigyti ir šioje vietoje atsiras modernus statinys, užgošiantis šalia stūksantį nenaudojamą pastatą.

Skaitytojas nusprendė kreiptis į redakciją, nes mano, jog tai paskutinis šansas, jog valdininkai atkreips į šią problemą dėmesį ir Šilainių gyventojai pagaliau galės gyventi ne šalia sąvartyno.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA