KTU gimnazijos direktoriaus postas vis dar tuščias | Kas vyksta Kaune

KTU gimnazijos direktoriaus postas vis dar tuščias

KTUG nuotr.

Naujasis Kauno technologijos universiteto gimnazijos (KTUG) direktorius bus išrinktas kovo mėnesį.

„Dėl didelio užimtumo, Nacionalinės mokyklų vertinimo agentūros (NMVA) ekspertai nespėjo iki metų pabaigos įvertinti visų pretendentų užimti KTUG direktoriaus pareigas. Negavę NMVA ekspertų išvadų, kad kandidatai atitinka gimnazijos direktoriaus pareigybės reikalavimus, negalėjome, kaip tikėjomės, jau sausį išrinkti naują gimnazijos direktorių“, – sakė KTU, kuris yra vienas iš gimnazijos steigėjų, rektorius Petras Baršauskas.

Norą eiti KTUG pareigas šiuo metu yra pareiškę septyni kandidatai. Gimnazijai laikinai vadovauja KTUG direktoriaus pavaduotojas, matematikos mokytojas ekspertas Leonas Narkevičius.

Gavus NMVA ekspertų išvadas, naują KTUG direktorių išrinks komisija, sudaryta iš KTU, Švietimo ir mokslo ministerijos, NMVA, gimnazijos mokytojų, moksleivių tėvų ar globėjų, moksleivių ir alumnų atstovų.

„Žinoma, norime, kad naujas direktorius darbą pradėtų kuo greičiau, tačiau privalome laikytis ir visų teisinių reikalavimų bei formalumų. Nenorime paskubėti, nes tai yra atsakingos pareigos – nuo vadovo priklauso bendra atmosfera įstaigoje, gimnazistų ir mokytojų motyvacija, noras siekti pačių geriausių rezultatų ir tikslų.

Nors formaliai galutinis sprendimas priklauso rektoriui, kaip ir ne kartą jau sakiau, sieksiu bendro sutarimo dėl tinkamiausio pretendento su mokytojais, gimnazistais, jų tėvais ar globėjais ir alumnais. Tikimės naują direktorių išrinkti kovo pabaigoje“, – teigė P. Baršauskas.

Iš būsimo gimnazijos direktoriaus tikimasi naujų idėjų, kaip mokyklą kilstelėti į dar aukštesnį lygį, kaip dar geriau atliepti gimnazistų poreikius, reaguoti į pokyčius visuomenėje ir pasaulyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA