Smegduobė Vilijampolėje, savivaldybė ragina vairuotojus kreiptis dėl žalos atlyginimo | Kas vyksta Kaune

Smegduobė Vilijampolėje, savivaldybė ragina vairuotojus kreiptis dėl žalos atlyginimo

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pranešė apie smegduobę Vilijampolėje.

\

Smegduobė atsivėrė dar pirmadienį. Antradienio pavakarę „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Mindaugas pranešė, kad atsivėrusi duobė itin išplatėjo ir norint ištraukti joje įstrigusį automobilį, teko kviestis pagalbą.

Smegduobės skersmuo ties Raudondvario plento 93-uoju numeriu pažymėto pastato trečiadienį jau siekė apie pusę metro.

Tiesa, po įvykusio eismo įvykio, kurio metu apgadintas „Opel“ automobilis, smegduobė užpilta žvyru.

Vairuotojai, tokiose situacijose patyrę žalą, raginami nedelsiant kreiptis į Kauno miesto savivaldybę dėl žalos atlyginimo.

„Dalis miesto gatvių yra tiestos dar sovietmečiu, todėl neįmanoma išvengti tokių incidentų. Noriu atsiprašyti visų savo turtą sugadinusių vairuotojų už patirtus nemalonumus ir paraginti juos kreiptis į savivaldybę dėl žalos atlyginimo“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis.

„Nepastovios oro sąlygos, kai neigiama oro temperatūra nuolat kaitaliojasi su neigiama, yra itin žalinga tai daliai miesto gatvių, kurios tiestos sovietmečiu, kuomet gatvių tiesimo standartai buvo, švelniai tariant, kitokie nei dabar. Kalbant apie vadinamąsias smegduobes, daugiau nei 90 proc. jų atsivėrimo atvejų būna dėl požeminių tinklų nesandarumo, kai prasisunkiantis vanduo išplauna gruntą“, – aiškino Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

A. Pakalniškis paragino visus kauniečius, gatvėse pastebėjusius įdubimus ar įgriuvas, nedelsiant apie tai pranešti miesto avarinės tarnybos dispečerinei nemokamu telefono numeriu 8 800 00111 arba el. paštu miesto.dispecerine@svara.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA