Apdovanoti talentingiausi miesto moksleiviai | Kas vyksta Kaune

Apdovanoti talentingiausi miesto moksleiviai

Kaunas.lt nuotr.

Trečiadienį Kauno miesto rotušėje apdovanoti talentingiausi miesto moksleiviai, praėjusiais metais pasižymėję neformalaus ugdymo – muzikos, dainavimo, šokio, etnokultūros ir sporto – srityse.

Apdovanoti mokiniai pernai laimėjo pirmąsias vietas bei diplomus tarptautiniuose ir šalies konkursuose. Iš viso apdovanojimai įteikti 90-čiai mokinių ir 72-iems mokytojams. Tarp apdovanotųjų – ir specialiųjų mokyklų auklėtiniai bei neįgalūs vaikai.

„Visi jūs savo laimėjimais prisidedate prie mūsų miesto klestėjimo ir jo vardo garsinimo. Linkiu, kad nepristigtų kantrybės ir užsispyrimo. Ugdykite savo gebėjimus, nes į jūsų rankas perduosime miestą ir Lietuvą“, – kalbėjo apdovanojimus įteikęs Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Poezijos posmais mokinius pasveikino mero pavaduotojas Kazimieras Nausėda. Nuoširdžiai į mokinius kreipėsi miesto tarybos Švietimo ir sporto komiteto pirmininko pavaduotojas Gediminas Budnikas.

„Dabar jūsų širdelėse spurda mintis „aš pasiekiau“, tačiau reikėtų manyti „mes pasiekėme“. Laimėjimą reikėtų dalinti į tris dalis. Prie to prisidėjo jūsų tėveliai ir, be abejo, mokytojai. Pastarieji geriausiai mato jūsų gebėjimus ir klaideles, žino, kada ir kiek reikia paspausti, dar padirbėti.

Sveikinu jus Trijų Karalių šventės proga. Karaliai, vedami spindulio, atėjo prie kūdikėlio Jėzaus. Manau, kad kiekvienas turime savo angelą sargą, kuris pataria, ką reikia daryti, kaip pasielgti. Tikėkite savo žvaigžde“, – kalbėjo G. Budnikas.

Mokinius pasveikino ir kiti Švietimo ir sporto komiteto nariai – Algimantas Kurlavičius ir Loreta Lekienė, taip pat – tarybos narys Rimantas Mikaitis.

„Miesto vadovams dėkoju už tai, kad pastebėjote mokytojus, kurie stovi kaip medžiai. Dėkoju mokiniams už pasiektus laimėjimus. Mes tikrai mylime Kauną ir esame pasirengę jį garsinti“, – apdovanotųjų vardu kalbėjo A. Stulginskio pagrindinės mokyklos direktorė Jolanta Urbonaitė.

Šventės dalyviams koncertavo VDU Muzikos akademijos studentai bei Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų jaunieji atlikėjai, vadovaujami Onutės ir Vytauto Žukų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA