Po koncerto E.Dragūnui rinkimų komisija atsiuntė raštą, SELas pasiuntė darbuotoją | Kas vyksta Kaune

Po koncerto E.Dragūnui rinkimų komisija atsiuntė raštą, SELas pasiuntė darbuotoją

delfi.lt 2015/01/07 17:09
Archyvo nuotr.

Įvairiais išsišokimais pagarsėjęs atlikėjas Egidijus Dragūnas turėjo reikalų su ne viena valstybine institucija – ir su teismais, ir su Mokesčių inspekcija. Dabar šis sąrašas ilgėja.

E. Dragūno veikla susidomėjo Vyriausioji rinkimų komisija (VRK). Ji įtaria atlikėją dalyvavus skleidžiant politinę reklamą.

VRK socialiniame tinkle „Facebook“ paviešino raštą, kuris išsiųstas E. Dragūnui dėl incidento jo gruodžio 6 d. koncerte Kaune. Tada atlikėjas į sceną pakvietę Eriką Tamašauską – Artūro Zuoko bendražygį ir Lietuvos laisvės sąjungos kandidatą į Kauno merus.

Tiesa, VRK kol kas nenusiteikusi bausti E. Dragūno. Šįsyk apsiribota įspėjimu.

„Rekomenduojame ateityje politinės kampanijos laikotarpiu (…) atidžiau vertinti galimybę suteikti progą pasisakyti kandidatams. Galimybė pasisakyti tokiuose renginiuose gali būti vertinama kaip renginio organizatorių ar suteikusių žodį koncerto dalyvių nepiniginė auka kandidatui, o patys pasisakymai – kaip politinė reklama“, – E. Dragūną įspėja VRK.

E. Dragūnas E. Tamašauskui draugiją palaikė ir lapkričio pabaigoje. Tada atlikėjas dviejų vaikų globos namų auklėtiniams dalijo pakvietimus į tą patį savo koncertą, o E. Tamašauskas su A. Zuoku vaikus vaišino saldumynais. Skelbta, jog numatoma išdalinti 800 bilietų į „Sel“ koncertą.

Tiesa, E. Tamašausko pasirodymas „Sel“ koncerte kauniečių susižavėjimo nesukėlė. Scenoje pasirodęs politikas buvo nušvilptas, o E. Dragūnui teko raminti publiką.

VRK darbuotoja: E. Dragūnas mane „pasiuntė“

Įspėjimą E. Dragūnui VRK skelbia per „Facebook“, mat išsiųsti jo elektroniniu paštu nepavyko.

Su Selu susisiekė VRK Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolės skyriaus vedėja Lina Petronienė. Moteris DELFI teigė ne tik negavusi atlikėjo elektroninio pašto adreso, bet ir išgirdusi tokių epitetų, kokių kartoti nesinori.

„Aš jam skambinau sužinoti, kokiu elektroniniu paštu siųsti atsakymą. Jisai adreso nepasakė ir, švelniai įvardinant, jis mane išvadino, tada „pasiuntė“. Pasakė „Ką norėsiu – tą darysiu“ ir padėjo ragelį“, – prisiminė L. Petronienė.

Pokalbio detalių VRK specialistė neatskleidžia kalbos kultūros sumetimais.

„Kaip išvadino ir kaip „pasiuntė“, nenorėčiau įvardinti. Lietuviškai, riebiai. Nesu labai jautri asmenybė, bet man įvardinti nesinorėtų. (…) Buvau šiek tiek geresnės nuomonės“, – teigė L. Petronienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA