Griausmingas Naujųjų metų sutikimas | Kas vyksta Kaune

Griausmingas Naujųjų metų sutikimas

R. Tenio nuotr.

Kauniečiai susibūrė į pagrindinę miesto aikštę, kad griausmingai pažymėtų Naujuosius metus. Pilna Rotušės aikštė su nekantrumu lauk4, kol išmuš dvylikta valanda, mat 2015-ieji metai dažnam lietuviui bus ypatingi.

Vos Rotušės laikrodžiui išmušus 12 valandą nakties, kauniečių lūpose pasigirdo sveikinimai, o rankose sumušė šampano taurę. Daug apsikabinimų ir sveikinimų užliejo visą aikštę, o virš galvų nugriaudėjo įspūdingas šventinis fejerverkas, lydimas 3D projekcijos.

Naujametiniai fejerverkai žybsėjo visame Kaune: tiek kauniečiai į dangų leido savas petardas, tiek kavinės, viešbučiai leido pasimėgauti gražiu pirotechnikos šou. Dar vieni nepakartojami fejerverkai, po legendinės grupės „Antis“ koncerto, pakilo virš „Žalgirio“ arenos.

Išmušus dvyliktai valandai pasibaigė ne tik Arklio metai, prasidėjo naujieji Ožkos, tačiau Lietuva žengė į kitą istorinį etapą. Visoje šalyje įvedama kita valiuta, tad ta proga Rotušės aikštėje buvo kubas, kuris skaičiavo laiką, iki kol bus įvesta europinė valiuta.

Prieš kelias valandas iki vidurnakčio kauniečiai pagrindinėje miesto aikštėje laidė aitvarus, ant kurių buvo pavaizduoti lietuviški pinigai. Tokia akcija įvyko atsisveikinimas su, dabar jau senąja, valiuta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA