Skaitytojai: kelininkus žiema užklupo netikėtai | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai: kelininkus žiema užklupo netikėtai

Kas vyksta Kaune nuotr.

Nuo ankstaus ryto „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai trimituoja apie nenuvalytas gatves ir itin sudėtingas eismo sąlygas.

Skaitytojai teigia, kad gatvės nuo ryto nevalytos ir važiuoti jomis itin keblu ir portalo redakcijos klausia, kodėl keliai Kaune dar nenuvalyti.

Hidrometeorologai fiksuoja, kad Kaune sningti pradėjo vėlyvą antradienio vakarą, apie 23 valandą ir nesiliovė iki 8 val. ryto. Vėliau sniegą pakeitė slabdriba, kuri nesiliauja iki šiol.

Bendrovės „Kauno švara“ technika, su kuria valomi miestui priklausantys keliai, pagrindinių miesto gatvių, tiltų, viadukų ir įkalnių barstymo darbus pradėjo 3 val. nakties. Šlapios druskos mišiniu barstomos viso miesto gatvės, tiltai, viadukai, įkalnės ir nuokalnės. Nuo 10.30 val. gatvių valymo ir barstymo technika tęsia darbus.

„Kadangi naktį oro temperatūra buvo -10, išberta druska ant gatvių dangos taip greitai netirpsta.  Vairuotojus ir visus eismo dalyvius prašome būti atidžius, įvertinti situaciją keliuose, pasirinkti saugų greitį“, – teigė bendrovės „Kauno švara“ atstovai.

„Intensyviai sninga nuo pat ryto ir greičiausiai snigs dar kelias valandas. Vėliau vakare sinoptikai prognozuoja teigiamą temperatūrą. Kuomet per trumpą laiką iškrinta didelis kiekis sniego, o oro temperatūra yra labai žema, barstomos druskos efektyvumas sumažėja, tačiau situacija gatvėse kontroliuojama, viešasis transportas kursuoja be trukdžių“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyr. specialistas Šarūnas Rudys.

Automobilių kelių direkcija įspėja, kad didžiojoje Lietuvos dalyje eismo sąlygas sunkina snygis ir pustymas, kelių dangos padengtos suspausto sniego sluoksniu, daug kur dėl dėl pustymo susidarę sniego liežuviai, provėžos.

Didžiojoje šalies teritorijoje dirba kelių priežiūros mechanizmai, valomi bei barstomi magistraliniai, krašto ir rajoniniai keliai.

Vairuotojams primename: žiemą eismo sąlygos kur kas sudėtingesnės nei šiltuoju metų laiku ir dalyvaujant eisme reikalingas itin didelis atsargumas. Eismo dalyviai, pasiruošę žiemai ir „apovę“ automobilius geromis žieminėmis padangomis apsnigtame kelyje turi kur kas daugiau galimybių suvaldyti automobilį, nei naudodamiesi vasarinėmis arba universaliomis padangomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA