Euro įvedimas: ką reikia žinoti e.bilietų ir parkavimo kortelių turėtojams nuo sausio 1 dienos | Kas vyksta Kaune

Euro įvedimas: ką reikia žinoti e.bilietų ir parkavimo kortelių turėtojams nuo sausio 1 dienos

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai teiraujasi, kaip bus po Naujųjų metų su elektroniniais viešojo transporto bilietais bei elektroninėmis parkavimo kortelėmis. Pasidomėjus paaiškėjo, jog vartotojai turi kelis pasirinkimus, kad nedingtų jų sumokėti pinigai.

Pasidomėjus skaitytojams rūpimais klausimais paaiškėjo, jog už automobilių statymą vairuotojai, atsiskaitantys elektronine kortele, po Naujųjų metų turės du pasirinkimus. Norintys ir toliau atsiskaityti elektronine kortele, turės laukti iki vasario mėnesio, mat tada litai bus automatiškai perkonvertuoti į eurus.

„Norintys toliau už parkavimą mokėti elektroninėmis kortelėmis, turės pakentėti iki vasario, nes tik to mėnesio pradžioje litai automatiškai kortelėje konvertuosis į eurus. Planavome tai padaryti dar šį mėnesį, tačiau vokiečiai pavėlavo pateikti programą. Tokiems vairuotojams visą sausį reikės atsiskaityti kitais būdais“, – kalbėjo VŠĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ vadovas Algimantas Puidokas.

Anot A. Puidoko, vairuotojai turi ir kitą pasirinkimą. Jie gali atvykti į filialą ir grąžinti elektroninę kortelę. Už tą sumą, kuri buvo likusi kortelėje, vairuotojai gaus nutrinamų bilietų.

Kaip bus su viešojo transporto elektroniniais bilietais?

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras informavo portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją, kaip neprarasti sumokėtų pinigų už elektroninius viešojo transporto bilietus. Pasak vedėjo, jei keleiviai važiuoja su terminuotu elektroniniu bilietu, tai niekas nesikeis, jis galios atitinkamą laikotarpį, už kurį buvo papildyta kortelė.

Tačiau, jei į elektroninį bilietą yra įnešta tam tikra pinigų suma, reikia ją išnaudoti iki sausio 15 dienos. Po šios datos viešajame transporte komposteriai gali nebeatpažinti kortelės, kurioje už vienkartinius bilietus buvo sumokėta litais.

Visgi, jei vartotojai nori, kad suma, esanti elektroninėje kortelėje, konvertuotųsi į eurus, tai po Naujųjų turi e.bilietą papildyti minimalia suma.

„Jei keleiviai nori, kad suma būtų automatiškai paversta į eurus, tai nuo sausio pirmosios iki 15 dienos turi kortelę papildyti bent minimalia suma. Tada tuo momentu visi litai kortelėje konvertuosis į europinę valiutą“, – aiškino P. Keras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA